Događaji

počivao u miru

Napustio nas je Josip Rain, čovjek koji nam je pokazao da nikad nije kasno za ostvarenje snova

Napustio nas je Josip Rain, čovjek koji nam je pokazao da nikad nije kasno za ostvarenje snova
Željko Karavida

Napustio nas je Josip Rain (68), čovjek koji nam je pokazao da nikad nije kasno za ostvarenje snova. Josip je "Zadranin iz Novog Marofa", i u 63.oj godini počeo je suradnju sa zadarskim kazalištem, Dramom plus i glumačkom radionicom.

Sudjelovao je u brojnim performansima, projektima i predstavama, njegov dječački vedri duh uvijek je bio na visokoj razini i nerijetko motivirao nas mlađe kojima u nekim trenucima nije bilo do veselja i umjetničkog rada.

S posebnom pažnjom odnosio se prema mladima. Učio je s njima, prošao svaki kazališni segment korak po korak. Jednom mi je ispričao kako je u Puli u mornarici pisao scenarije i to u najboljoj maniri satire. Nakon stradavanja u ratu bio je zaposlen u Ministarstvu obrane na administrativnim poslovima, odakle je otišao u mirovinu. Ali nije mirovao! 

U kvartu Voštarnica, volio se našaliti, apoteka mu je bio caffe bar Backstage. Često smo komentirali gradske priče, kvartovske novosti.

Knjige. Serije i filmove.

Bio je najstariji član kazališne grupe Drame plus koju vodi Vinko Radovčić, i gledali smo ga i s mladom ekipom na Glumačkoj radionici koju vodi Žana Bumber.

Svjetla pozornice su se ugasila, scena je prazna.

Josipe, počivao u miru.


Reci što misliš!