Događaji

Udrugama od interesa za sustav civilne zaštite nešto više od 9.500 eura

Udrugama od interesa za sustav civilne zaštite nešto više od 9.500 eura
HGSS stanica Čakovec

Nekoliko udruga od interesa za sustav civilne zaštite dobit će novčana sredstava u ukupnom iznosu od 9.556 eura, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH.

Iz državnog proračuna novac će dobiti: Hrvatska udruga za promicanje vrijednosti i tehnika civilne zaštite -  eRipio, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Jastrebarskog, Udruga za sustav radio veza u kriznim situacijama i HGSS stanica Slavonski Brod.

Odluku o dodjeli financijskih sredstava udrugama od interesa za sustav civilne zaštite donio je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut nakon provedenog javnog natječaja, a ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljeni su u iznosu od 2.389 eura sa svakom navedenom udrugom.

Ranije su izvijestili i da je temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobreno 273.828,54 eura ili 2.063.161,12 kuna prihvatljivih troškova Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva civilne zaštite za operativno djelovanje i pružanje potpore u aktivnostima uklanjanja posljedica potresa.

Projektna prijava izrađena je sukladno Pozivu na dodjelu bespovratnih financijskih za pružanje privremenog smještaja potrebitog stanovništva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije nastalih kao posljedica serije potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020., stoji u priopćenju.


Reci što misliš!