Događaji

Nova godina, novi projekti

Srednjoj školi Biograd odobrena sredstva za projekt ''Štorija o cukru''

Srednjoj školi Biograd odobrena sredstva za projekt ''Štorija o cukru''
eZadar

Srednja škola Biograd na Moru prijavila se na natječaj Ministarstva turizma i sporta te su im odobrena sredstva za projekt pod nazivom ''Štorija o cukru''.

“Štorija o cukru” zajednički je projekt Srednje škole Biograd na Moru i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar u kojem nastaje turistički proizvod istoimenog naziva koji pruža lokalno iskustvo koristeći element pristupačnosti za turiste s invaliditetom te element ublažavanja utjecaja na okoliš.


Srednja škola Biograd na Moru, odnosno smjerovi škole koji su povezani s turizmom (kuhar, konobar i ekonomist), spojila se s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar (smjerom grafički urednik – dizajner).

 

Opći cilj projekta je pridonijeti podizanju razine svijesti o mogućnostima razvoja karijere u turizmu te razviti inovativna rješenja za izazove hrvatskog turizma.

 

Pridruženi partneri projekta su Turistička zajednica grada Biograda na Moru i OPG Sandre Babac, “Šinjorina smokva”. Vrijednost projekta iznosi 80 000 kuna.

 

Mentori na projektu su nastavnik ugostiteljstva Marin Banović i nastavnica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, Petra Buljat.

Provedba aktivnosti projekta započela je u siječnju ove godine, a do svibnja 2023. pripremili su mnoštvo aktivnosti za učenike škola uključenih u projekt, ali i građane Biograda.


Reci što misliš!