recept
Ukusne kakao kocke koje se ne peku
Poslastica bez glutena koja se ne peče.
Sastojci
– 300 g datulja bez košpica
– 300 g oraha
– 9 žlica kakaa u prahu
– 2 žlice ekstrakta vanilije
– 50 ml javorovog sirupa ili meda
– 2 žlice kokosovog ulja
– 2 žlice vode
– prstohvat soli
Priprema
U blenderu sameljite datulje i orahe, dodajte šest žlica kakaa, jednu i pol žlicu ekstrakta vanilije, dvije žlice vode i prstohvat soli.
Miješajte smjesu sve dok ne počne odvajati od stranica blendera, a zatim je nalijete u pleh za pečenje.
U posudi pomiješajte ostatak kakaa i ekstrakt vanilije s dvije žlice kokosovog ulja, javorovim sirupom ili medom. Miješajte dok ne nestanu sve grudice pa time prelijte kolač.
Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja.
Po želji ukrasite voćem i sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima.
Izdvojeno
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
Reci što misliš!