Događaji

jačanje konstrukcije

"Trica, petica, desetka"! Poznata zadarska skakaonica dobit će novi sjaj

Bojan Bogdanić

Poznata zadarska skakaonica dobit će novi sjaj, doznaje se u gradskom Odjelu za kulturu i šport.Na Kolovarima će do proljeća trajati radovi, obnavljat će se skakaonica da bude još sigurnija i funkcionalnija, no stari izgled će ostati.

Skakaonica je posebna po tome jer je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more, a ne u vodu. U sklopu plivališta nalazi se i teren za odbojku na pijesku, košarkaško igralište, boćalište i ugostiteljski objekt. Tereni su okruženi borovima koji pružaju prirodni hlad.

Tijekom ljetnih mjeseci na Otvorenom plivalištu Kolovare organiziraju se mnogobrojna sportska događanja kao što su „Zadarska plivačka liga“, „Plivački maraton Preko – Zadar“ i sl.

Korisnici su plivački klubovi, klubovi skokova u vodu, vaterpolo klubovi te veliki broj kupača, djece i  rekreativaca. Ljeti na sigurnost kupača paze spasioci smješteni uz bazen, dok je prostor kupanja ograđen zaštitnim plutačama.U planu je uklanjanje poprečnih daski i jačanje same konstrukcije, riječ je o dugo planiranom projektu - natječajem je definirana obnova armirano betonske konstrukcije i temelja, koji se nalaze u moru.

Novi sjaj dobit će i dva nosiva stupa, tri betonska podesta koje često zovemo "trica, petica i desetka" (visina u metrima), kao i mali prilazni dio s mostom, te dio koji je podložan plimi i oseki u dnu skakaonice.


Reci što misliš!