Događaji

Javnozdravstvena kampanja

Prvi put u Zadru Dan crvenih haljina

Prvi put u Zadru Dan crvenih haljina
Emica Elvedji/Pixsell

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.

U ovaj petak, po prvi put, ova kampanja s bogatim programom, provest će se i u Zadru.

Udruga Cukrići Zadar i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, uz pomoć i podršku Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru i Udruge za autizam Zadar, te sudjelovanje Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Medicinske škole Ante Kuzmanića  i Udruge Ahimsa,u petak 03.02.2023. organiziraju obilježavanje Dana crvenih haljina – podizanje svijesti o moždanom udaru kod žena. 

Program započinje u 16 sati okupljanjem na Pozdravu Suncu u crvenom dress codu te fotografiranjem prisutnih (grupna fotografija). 

Nakon fotografiranja, šetnjom do Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira, IV, 2) pozivamo zainteresirane na stručna predavanja s početkom u 17:00 u Svečanoj dvorani Sveučilišta. 

Program:

Od 17:00 do 19:00 studenti Odjela za zdravstvene studije u Zadru će ispred Svečane dvorane Sveučilišta u Zadru zainteresiranima mjeriti krvni tlak i šećer u krvi. 

Voditeljica programa Dan crvenih haljina u Zadru je Katina Vrsaljko, Diadora TV.

17:00 – uvodni pozdrav organizatora – članovi Uprave Sveučilišta u Zadru te Odjela za psihologiju i Odjela za zdravstvene studije 

17:10 – predavanje prof. dr. sc. Nataša Šimić, Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru

Žena u crvenom – čimbenici rizika za moždani udar,

17:40 – predavanje doc. dr. sc. Anamarija Mrđen, Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru

Prevencija moždanog udara u žena

18:00 – predavanje prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić, Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru

Mediteranska prehrana – model pravilne prehrane

18:20 – pozdravni govor profesorice Josipe Bačić i profesorice Sonje Šare, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar te predstavljanje filma o učenici Medicinske škole – Petri Adžić kao i njen pozdrav sudionicima programa.

18:30 degustacija namirnica i pića Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića.

19:00 kraj programa. 


Reci što misliš!