Događaji

kriza proračuna

Botić: Dukić ima za derneke po Zagrebu i Gradskoj loži, nema za suradnike u nastavi!

Botić: Dukić ima za derneke po Zagrebu i Gradskoj loži, nema za suradnike u nastavi!
Dino Stanin/Sime Zelic/PIXSELL

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je jutros priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti.

"U trenutku dok zbog Dukićeve blokade proračuna koja je presedan u pravnom sustavu Republike Hrvatske nema povećanja satnice za suradnike u nastavi, dok pokušavam utvrditi na Ministarstvu financija koju je uopće dostavio odluku o proračunu jer su i oni svjesni da je sve što je radio teško kršenje zakona, dok nam se Dukić prijeti blokiranjem javne rasvjete u Gradu i dok se proračunski korisnici u vrtićima ili vatrogasci još sjećaju kako im nije htio iz kaprica isplatiti primanja za 12. mjesec, uza sve to gradonačelnik Dukić međutim ima za izlet brojnog izaslanstva grada Zadra u Zagreb, navodno u posjet novoimenovanom ministru europskih fondova Erliću ujedno predsjedniku županijskog HDZa.

Stoga molimo pročelnika ureda gradonačelnika Antu Čurkovića i pročelnicu Stefani Mikulec Perković da nas „političke teroriste“ informiraju o izletu:

-          koja je svrha tog izleta, na čiju je inicijativu ili poziv izlet organiziran, tko je, kako i koliko platio taj izlet?

-          KOLIKO je bilo izletnika i TKO su izletnici koji su bili u posjeti novom ministru?

-          Je li gradonačelnik Dukić ODOBRIO izlet u ZG?

-          kako se PUTOVALO, Liburnijinim autobusom, shuttle busom, privatnim,  službenim vozilima ili…

-          kakav je bio PROGRAM izleta, da li su uz ministra posjetili još neke bitne sadržaje: npr. muzej Mimara, zološki vrt ili su možda išli vidjeti omiljeno odredište HDZ-ovaca REMETINEC, gdje je završila NAJUSPJEŠNIJA ministrica EU fondova Gabrijela Žalac?

 i zadnje ali najbitnije tko je, kako i koliko PLATIO ovaj izlet u Zagreb, gdje su se u gradskoj blagajni našli novci kad je na snazi odluka o NUŽNOM financiranju zbog kojeg ponavljam suradnici u nastavi koji ozbiljno rade svoj težak posao sa djecom sa teškoćama u razvoju za podcjenjujuće novce NE MOGU dobiti obećanu im povišicu satnice?!? Ili im gradonačelniče NE ŽELITE osigurati bar minimalno povećanje kako smo na gradskom vijeću izglasali u usvojenom proračunu za ovu godinu?

 

Također nam Dukiću i župane Longin objasnite kako se to dobije prostor u Gradskoj loži za proslavu dječjeg rođendana i je li se to platilo instituciji Narodni muzej Zadar o čemu svakako želimo vidjeti izdani račun. Pomoći ćemo da ustanovi koja očito dobro zarađuje na muzejskim prostorima iz komercijalnih iznajmljivanja uzmemo još dio sredstava u novim amandmanima kad se već mogu pokrivati iz takvih djelatnosti. Ili je rođendan ravnateljičine nećakinje bio gratis, pa ćemo tako i nadalje osigurati za svu djecu grada Gradsku ložu za proslave rođendana? Da Dukić ne bi dodatno nezakonito blokirao Grad nadajući se kako će ljudi misliti da je to gradsko vijeće, a ne on i HDZ krivi, opetovano molim pročelnika za financije Ivana Mijolovića da napokon dostavi popis vezanih i rezerviranih  pozicija u proračunskim tablicama, samovoljom Gradonačelnika suspendiranog proračuna za 2023. godinu.

Pozdrav,

Marjana Botić"


Reci što misliš!