Događaji

promocija u centru mocire

Knjiga Jurice Milina otvara prozor u poseban svijet!

Knjiga Jurice Milina otvara prozor u poseban svijet!
M. C.

Jučer je u dugo čekanom i napokon dočekanom Centru za pružanje usluga u zajednici Mocire održana posebna promocija posebne zbirke djela posebnog autora, naše legende, Jurice Milina.

Bilo je puno ljudi, snimale su kamere, škljocali objektivi. Je li ikad osoba s Downovim sindromom objavila nešto slično? Možda, ali sigurno su rijetke.

Promocija knjige Jurice Milina u Centru Mocire Promocija knjige Jurice Milina u Centru Mocire

Bilo je posebno biti u toj posebnoj publici u prostoru namijenjenom onima s posebnim potrebama. Osmijesi posvuda! Jer, tako Jure utječe na ljude, a pred kamerama i reflektorima snalazi se kao riba u vodi. Čestitamo mu od srca!

Zbirka "Živite zajedno i sretno" nastala je kao spoj Jurinog likovnog i književnog kreativnog izričaja koji se međusobno nadopunjuju: 16 pjesama i 15 fotografija. Sadržaj knjige produkt je završnog rada Magdalene Rubeše, art terapeutkinje, i volonterskog

angažmana Mire Treursić, članice Udruge mladih Ahimsa.

Knjiga otvara prozor u svijet osobe s Downovim sindromom, a Jurica Milin primjer je kako se, s dobrim temeljima, osobe s poteškoćama mogu uspješno integrirati u društvo i učiniti ga još boljim. 

Jurina mama na Facebooku je zahvalila na potpori: "Zahvaljujem svim posjetiteljima, a napose Udruzi mladih Ahimsa te KK Diadora koji su omogućili ostvarivanje ove ideje. Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire je ustupio prostor za održavanje ovog značajnog događaja, a njihovi korisnici su priredili vrlo ukusne slastice za čašćenje nazočnih. Ne želim nekoga izostaviti tko je sudjelovao u ovom projektu pa ću pokušati nabrojati neke. Udruga mladih Ahimsa , KK Diadora, Udruga Hart (art terapija), Jelena Lokas Peroš, jedna od recenzentica knjige.

Neću pretjerati ako kažem da mi se srce ponovo ispunilo ponosom na Juricu ali i na bogatstvo kojeg ima u broju svojih prijatelja koji vjeruju u njega i sudjeluju u njegovom rastu i razvoju. Hvala vam svim koji ste nas večeras počastili dolaskom. Do sljedećeg susreta! Velika hvala!"

Knjiga "Živite sretno i zajedno" uskoro će se naći u prodaji.
 


Reci što misliš!