Događaji

CUHaCHA

Hrana nije tek pogonsko gorivo, ona je dio naše baštine, čuvarica tradicije, povod za druženje

Hrana nije tek pogonsko gorivo, ona je dio naše baštine, čuvarica tradicije, povod za druženje
Iva Pejković

Hrana nije tek pogonsko gorivo, ona je dio naše baštine, čuvarica tradicije, povod za druženje...Lokalna kužina treba biti u prvom planu! Naša Iva provjerila je što nudi projekt CUHaCHA

CUHaCHA Zadar CookingFest je jedna od aktivnosti u okviru Interreg projekta CUHaCHA – EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge (Program Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.).

Đir po gradu, petak 2. prosinca 2022. Sajam tradicionalne hrane Zadarske županije CUHaCHA @ Forum

Glavni cilj projekta CUHaCHA je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma. Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA (HR), a ostali partneri na  projektu su Zadarska županija, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko – Neretvanske županije – Kanton (BiH) i Općina Tivat (Crna Gora).

Završnu konferenciju projekta popratio je gastro festival u Zadru ispred Arheološkog muzeja Zadar.

Na festivalu se moglo probati tradicijska jela: dagnje na buzaru, bakalar na bilo, orzo i fažol, line sipe, pašticada s njokima i štrudl od skute. 

Hranu su spremali kuhar restorana Foša Saša Began, a sudjelovali su i restorani Trattoria Mediterraneo, Salsa Rossa i OPG Fabijanić s Paga.

Na ostalim štandovima našli su se poljoprivredni proizvođači iz Zadarske županije s ponudom - sir, maslinovo ulje, suhe smokve, prošek. 


Reci što misliš!