Događaji

TOUR Magazin

Njemački biciklistički magazin objavio reportažu o stazama Sjeverne Dalmacije

Njemački biciklistički magazin objavio reportažu o stazama Sjeverne Dalmacije
TOUR Magazin

TOUR Magazin iz Njemačke, najveći i vodeći europski časopis o cestovnom biciklizmu od svog osnutka 1977. godine, objavio je reportažu o biciklističkim stazama Sjeverne Dalmacije.

Studijski posjet novinarke Christiane Bertelsmann i fotografa Martina Kirchnera organizirala je potkraj svibnja TZ Zadarske županije, a jedan dan njemački su reporteri proveli i na području Turističke zajednice Općine Preko.

U reportaži objavljenoj na četiri stranice, novinarka Christiane Bertelsmann, piše, između ostaloga, o Zadru, mjestima u zaleđu te o otocima velikog arhipelaga.

U odlomku naslovljenom Ceste iz snova uz more, novinarka piše: “Regija je više brdovita nego planinska. Malo je dugih, strmih uspona, ali ima kratkih, strmih, dionica, primjerice na otoku Pagu, na Ugljanu ili u unutrašnjosti. Na Ugljanu su dionice dugačke i ravne, ali ima i usamljenih putova uz more s prekrasnim pogledom”.

TOUR Magazin, osim recenzija o cestovnim i trkaćim biciklima, donosi i brojne reportaže i savjete za putovanja, prati međunarodne utrke i amatersku sportsku scenu. Časopis izlazi jednom mjesečno, a može ga se pronaći i u digitalnom izdanju.

Cijelu reportažu možete pročitati na poveznici. 


Reci što misliš!