Događaji

26. i 27. studenog

Vikend u znaku Hackatona i Robotike u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića

Vikend u znaku Hackatona i Robotike u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića

Pred nama je izuzetno dinamičan vikend koji će u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića okupiti velik broj nastavnika i učenika na dva zanimljiva događaja.

Prvi je strojarski Hackaton kojega je naša škola domaćin i organizator a na koji nam stižu gosti iz cijele Hrvatske - učenici i nastavnici iz naših partnerskih škola - Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru strojarstva, dok će, istodobno, ljubitelji robotike uživati na Radionici koja ima za cilj upoznati ih sa primjenom novih tehnologija, programiranjem i upotrebom robota u svakodnevnom radu.                  

Za Strukovnu školu Vice Vlatkovića Zadar – Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva ovo je prvi Hackaton kojega organizira za „strojare“ i to u sklopu EU projekta „Budi spreman i kompetentan“  te u suradnji sa partnerom Mozaik grupom d.o.o. Cilj Hackathona je promocija strukovnih zanimanja i rada centra. Okvirna tema Hackathona je: “Analiza, sinteza i identifikacija u području mobilne robotike“.

Uz domaćine, na natjecanju sudjeluju učenici strukovnih škola iz sektora strojarstva (Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Elektrostrojarska i obrtnička škola Zagreb, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, Industrijsko obrtnička škola Pula, Tehnička škola Rijeka).

Hackaton starta u subotu, 26. studenog 2022. godine s početkom u 10 sati i traje do nedjelje, 27. studenog 2022. godine do 12,30 sati za kada je najavljeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Prva tri tima odnijet će i najvrijednije nagrade. Za trećeplasirani tim Hackatona predviđena je nagrada u vrijednosti od 2000 kuna, drugoplasirani će biti nagrađeni sa 3000 kuna dok će tim Hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto i dobije najviše bodova od strane Stručnog žirija, osvojiti poklon u vrijednosti od 5000 kuna.

Paralelno sa Hackatonom, u prostorijama Strukovne škole Vice Vlatkovića bit će organizirana i Radionica robotike za profesore i učitelje osnovnih i srednjih škola u suradnji sa Hrvatskim robotičkim savezom – HROBOS – i Državnom školom robotike. Cilj radionice je dodatno osposobiti i upoznati nastavnike s novim tehnologijama, programiranjem i upotrebom robota, virtualno ali i u praksi - primjenom u učionicama.

Datum održavanja radionice je - subota 26. studenog 2022. u vremenu od 9 do 12 sati.

Predavač na radionici je istaknuti nastavnik iz Varaždina Ivica Kolarić, koji je ujedno već dugi niz godina voditelj pri Državnoj školi robotike. Na radionici sudjeluju i učenici koji se pripremaju za natjecanja iz područja robotike, programiranja i tehničke kulture.


Reci što misliš!