vinska manifestacija
U Kraljevskim vinogradima prezentacija potencijala ružičastih vina
Predviđeno je i predavanje o provansalskim vinima te usporedba uzgojnih uvjeta Provanse i Sjeverne Dalmacije, a predavanje će održati Manuela Plohl, prof., MA.
U petak 7. listopada, u 17 sati u prostoru Kraljevskih vinograda, vinska manifestacija.
Ovoj manifestaciji cilj je prezentirati vrhunski potencijal proizvodnje ružičastih vina na zadarskom području, a kako sve ne bi ostalo u sferi priča, u praktičnom dijelu manifestacije kušati će se vina zadarskih vinarija: Kraljevskih vinograda, Degarre, MasVin i vinarije Fiolić, ali ih isto tako usporediti sa vinom slavne provansalske vinarije Château d'Esclans, za koju se pobrinuo sponzor MIVA, Galerija vina, koja je preuzela distribuciju ovog provansalskog imena u Hrvatskoj.
Predviđeno je i predavanje o provansalskim vinima te usporedba uzgojnih uvjeta Provanse i Sjeverne Dalmacije, a predavanje će održati također Manuela Plohl, prof., MA.
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam te Turističke Zajednice Grada Paga.
Nakon predavanja skupu će se obratiti zanimljivi gostujući govornici: Dragana Šulentić, dipl. ing. tehnologije i enolog vinarije Degarra, Ivan Stiblik, sommelier i organizator Zadar Wine Festivala te Ana Fiolić, vlasnica vinarije Fiolić.
Predviđena je panel rasprava u kojoj posjetitelji mogu postavljati pitanja gostujućim predavačima i govornicima.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
Reci što misliš!