Događaji

"smješko"

"Teta Boba" povela virske mališane na kreativno putovanje u jesen

Sedamnaestero virskih mališana iz Dječjeg vrtića Smješko jučer je uživalo u likovnoj radionici na kojoj su imali samo jedan zadatak – nacrtati jesen.

Dva dana prije kalendarskog početka jeseni, o čemu su virski predškolci inače pokazali zavidno znanje, sa svojim tetama i voditeljicom radionice – virskom akademskom slikaricom Slobodankom Grivom Šokac – flomasterima su dočarali okuse, boje i doživljaj jeseni. Simboli novog godišnjeg doba nekima od njih bile su jabuke, drugima ježevi i lisice, ili zagasito padajuće lišće, potom dunje, raznobojno cvijeće, baloni, srca, oblaci, šarene pahuljice i štogod je proizvela razigrana dječja mašta.

- Djeca su bila odlična. Često vodim ovakve radionice za djecu i invalide, a ovo mi je prva radionica na otoku na kojoj smo crtali jesenske motive - kaže teta Boba, odnosno slikarica Griva Šokac koja u Viru ima obiteljsku kuću u naselju Prezida. Tamo je gospođa Slobodanka već 40 godina, dok na Mulu 12 godina unazad portretira Virane, turiste i slučajne prolaznike.   

- Može se reći da sam virska slikarica - napominje Griva Šokac. Nakon što su mališani nacrtali jesenske motive, crteži su stavljeni u paspartu i potom štipalicama prikačeni na konop kako bi hodnik virskog dječjeg vrtića, šaren i s jesenskim motivima, spremno dočekao novo godišnje doba.

 


Reci što misliš!