Događaji

kombiniraj i kreći se!

Tuk-tukom od Branimirove obale do Musapstana

Kakav dobar đir! Počeli smo na obali kneza Branimira, a završili na Musapstanu. Probali smo vožnju i popularnim tuk-tuk vozilima.

A sve to u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji ove godine ima moto - Kombiniraj i kreći se! 

Vice i Šime inače vozači tuk tuk vozila kažu nam da ekološki prijevoz i pogled na grad Zadar koriste brojni turisti. Sezonu su otvorili poprilično rano, no nisu samo gosti oni koji koriste ova popularna vozila. Čak je bilo i nekih zabavnih ideja, poput djevojačke zabave. Inače postoje dva tuk tuka u Zadru, jako su udobni i nude odličan pogled rutom kojom idu, a obično bude i više prometa, pa nam vozači kažu da to bude poprilično sporija vožnja, oko 20 km/h. I njima je bio prvi put da idu tako ''daleko'' iz grada!

Samo vozilo dobilo je naziv po zvuku "tuk tuk tuk" koji proizvodi, postigne brzinu oko 45 km/h, a mi smo se vozili od Branimirove obale do Musapstana.

Tamo je u park šumi bila organizirana šetnja  s vodičem, malo osvježenje uz voće i piće, moglo se i vježbati na spravama za street workout, igrati se na dječjem igralištu, i posebno dobra stvar za mališane - jahanje na konju i poniju.

Konjički klub Maximus ovdje provodi i školu jahanja, organizira proslave rođendana, a kako nam kažu, Musapstan je s vremenom postao omiljena destinacija bronim rekreativcima.

Zelenilo, mir, prostranost, bijeg od užurbanog načina života i posebno bijeg od raznih ekrana, to je nešto što vam od srca preporuamo.


Reci što misliš!