Događaji

#najava

U benkovačkoj knjižnici okrugli stol na temu prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

U benkovačkoj knjižnici okrugli stol na temu prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

U četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac održat će se okrugli stol na temu: Prednosti umrežavanja i razvoja međusektorske suradnje

Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno  i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130.

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora.

Prvi je to od dva planirana okrugla stola u projektu Možemo zajedno. Organizatori se nadaju da će na ovaj način ojačati  međusektorsku suradnju na projektnom području. Također, sudionike će se upoznati za konceptom Lokalnog centra podrške za udruge te izradi Smjernice  za razvoj lokalnog centra podrške za udruge. 

Ciljna skupina projekta „Možemo zajedno“ su 2 organizacije civilnog društva (OCD) s projektnog područja. Provedbom projektnih aktivnosti ostvariti će se cilj projekta „Ojačati kapacitete OCD-ova za razvoj programa aktivnog djelovanja i neposredan rad za razvoj lokalne zajednice koji će kroz pažljivo birane i osmišljene sadržaje prilagođene i kreirane prema potrebama OCD-ova aktivnih u lokalnoj zajednici doprinijeti ostvarenju specifičnih ciljeva projekta, a to su:

- jačati kapacitete OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te

- jačati kapacitete OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini na koji će se način doprinijeti ostvarenju općeg cilja poziva osigurati razvoj civilnog društva u RH koji osigurava ujednačen regionalno-društveni ekonomski rast i demokratski razvoj RH.

Projektni tim projekta čine Kristina Dević, koordinator OCD- a i asistent, i Matej Mikulić voditelj projekta. Vrijednost projekta je 435.375,00 HRK koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike. Razdoblje provedbe projekta je od 02.12.2021. do 02.12.2022


Reci što misliš!