Događaji

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković u Filipjakovu: Dobro koristite EU sredstva

Andrej Plenković u Filipjakovu: Dobro koristite EU sredstva
press

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je u četvrtak u popodnevnim satima posjetio Općinu Sv. Filip i Jakov te se sastao s načelnikom Zoranom Pelicarićem, predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Marinom Colićem, članovima vijeća te ostalim predstavnicima Općine Sv. Filip i Jakov


O aktualnim temama vezanim uz nove projekte te lokalnu i regionalnu zajednicu Plenkovića je uputio pozdravni govor načelnika Pelicarića te prezentacija tekućih i nadolazećih projekata poput Doma za starije i nemoćne, novog vatrogasnog doma i dječjeg vrtića te sportskog igrališta OŠ Sv. Filip i Jakov.


Pelicarić je u svom govoru spomenuo i značajna ulaganja u općinsku infrastrukturu, uređenje prometnica, ulaganja u kulturu, sport i turizam te urbanističke planove poput Rabatina 2, plana mješovite namjene unutar kojeg je uz stanovanje predviđen i smještaj spomenutih građevina društvenih djelatnosti.


Dotaknuo se i urbanističkog plana uređenja (upu) Rabatin, koji je jedno od rijetkih naselja na kojem je prvo planski izgrađena infrastruktura, a tek nakon
toga je uslijedila izgradnja zgrada.
“Ovakvim projektima te upornošću i inicijativi vaše Općine se na najbolji mogući način koriste sve pogodnosti članstva u Europskoj uniji, lokalne sinergije sa županijom i dobra koordinacija s ministarstvima“, rekao je Plenković.


Na sastanku su sudjelovali i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik ministarstva prometa, mora i infrastrukture Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova Šime Erlić te državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić.


Reci što misliš!