Događaji

#ponoszadra

Održana promocija magistara na Sveučilištu u Zadru

Održana promocija magistara na Sveučilištu u Zadru

Danas je na Sveučilištu u Zadru održana svečana promocija 141 magistrice i magistara različitih struka

Promocija se održala danas u Svečanoj dvorani, a magistri su podjeljeni u dvije grupe. Na promociji se magistrima obratila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican. 
„Generacija ste koja živi u obilju slobode. Nemojte misliti da mi ne znamo da smo vas mi odgojili da imate pravo na sve i da sve možete postići; odgojili smo vas i uvjeravali da prosječnost nije na cijeni. Obrazovali smo vas da uzmete svoj život u svoje ruke – to smo htjeli. Dali smo vam slobodu izbora; možete danas živjeti gdje hoćete. S diplomom u ruci pozvani ste zajedno s nama učiniti Hrvatsku moćnom zemljom. Budite zajedno s nama ostrašćeni u njegovanju zemlje koja ima sve pretpostavke biti europskim biserom“,  poručila je te dodala: "Generacija ste nad kojom pljušte informacije i nije lako pretakati ih u istine i odvajati one koje su umotane u manipulacije. Razlikujte mišljenje od argumenta, ne živite s uprtim prstom u problem, nego problem zagrlite svom snagom duha i rješavajte ga. Ne budite gasitelji nade u bolje sutra i ne budite taoci onih koji vas potiču na egzodus."

Magistrice i magistri dali su svečano obećanje da će u svom radu sve svoje snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat naše Domovine, nakon čega se pristupilo svečanoj podjeli diploma. U glazbenom dijelu programa nastupio je a capella sastav A.K.A. Crescendo, koji je svečanost zaključio studentskom himnom Gaudeamus igitur.


Reci što misliš!