Događaji

U Pagu održano veselo druženje petrinjskih i paških mališana

U Pagu održano veselo druženje petrinjskih i paških mališana
Grad Pag

Višegodišnje prijateljstvo Dječjeg vrtća Paški mališani i Dječjeg vrtića Petrinjčica iz Petrinje još se više učvrstilo druženjem u gradu Pagu.

Područni objekt DV Petrinjčica razrušen je u potresu i u postupku je sanacije. Grad Pag zajedno s DV Paški mališani, Čistoćom Pag i Turističkom zajednicom Grada Paga ove godine omogućili su mališanima iz Petrinje boravak i odmor u gradu Pagu.

Dočekala ih je Ljubica Fabijanić, ravnateljica DV Paški mališani zajedno s odgojiteljicama i djecom. Nakon kratkog razgledavanja i šetnje povijesnom jezgrom grada, ravnateljicu DV, odgojiteljice i roditelje u gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i predsjednica Gradskog vijeća Pag Jasna Magaš.

Gradonačelnik Ante Fabijanić pozdravio je goste i zaželio im dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Pagu.

Druženje se nastavilo u petak ujutro na gradskom trgu gdje su djeca izvela prigodne programe uz pjesme paškog dječjeg zbora Vijolice.

Uz igru i pjesmu mališani su odradili i eko igraonicu: „Koji otpad u koju kantu???“ te pokazali zavidno znanje o recikliranju otpada. Na maloj likovnoj akademiji bojicama su izrazili svoje dojmove.

- Educiranje i informiranje zajednice, a posebno najmlađih, bitan je dio našeg poslovanja kao gradske tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada. Edukacija najmanjih je dio naše kampanje „Za čisti Pag“ kroz koju ćemo odrađivati različite aktivnosti, a sve u cilju očuvanja našeg prirodnog okoliša i životnog prostora, rekla je Ana Bukša, direktorica Čistoće Pag.

- Ovakvi događaji i suradnja Turističke zajednice Grada Paga i gradskih institucija nas vesele, a posebno događanja edukativnog karaktera koja su vezana uz očuvanje okoliša. Ovo je tek prvi u nizu ovakvih događanja koje priprema Čistoća Pag u kojima ćemo rado sudjelovati, izjavila je Vesna Karavanić, direktorica TZG Pag.

Organizatori druženja su DV Paški mališani, Turistička zajednica grada Paga i Čistoća Pag d.o.o.


Reci što misliš!