Događaji

10. lipnja

Zadar ponovno među gradovima koji obilježavaju Međunarodni dan joge

Zadar ponovno među gradovima koji obilježavaju Međunarodni dan joge
Dino Stanin/PIXSELL

Međunarodni dan joge (MDJ) u Hrvatskoj se obilježava od 2015. Broj gradova i lokacija koji obilježavaju MDJ povećao se u sljedećih sedam godina od samo 16 lokacija u 2015. na 75 lokacija u 2022. godini.

Veleposlanstvo Indije, Zagreb u suradnji s organizacijama civilnog društva povezanih s jogom, ponovno i ove godine organizira proslavu Međunarodnog dana joge. Ove godine se Međunarodni dan joge odvija unutar pet regija Hrvatske raspodijeljenih po 15 lokacija. Navedena brojka od 75 joga događaja simbolizira 75 godina neovisnosti Indije. Važno je napomenuti kako ove godine obilježavamo i 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije.

Međunarodni dan joge na Pozdrav suncu Međunarodni dan joge na Pozdrav suncu

U sklopu navedene proslave Veleposlanstvo Indije u RH, uz podršku joga partnera Joga u svakodnevnom životu, Hrvatskog saveza za yogu, Bhakti Marge, ISKCON-a, Umijeća življenja te Mohanji Hrvatske i ostalih, želi pozvati sve zainteresirane građane da se priključe zajedničkom vježbanju te prezentaciji joge diljem Hrvatske od 1. do 21. lipnja. 

Glavna proslava ovogodišnjeg Međunarodnog dana joge održat će se 21. lipnja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, (Zrinjevac) uz 100 sudionika, s početkom u 9.00 sati. 

U Zadru će se održati 10. lipnja s početkom u 19 sati - Umijeće življenja.

Velika popularnost MDJ-a

Osim s civilnim udrugama, organizirane su i radionice joge sa studentima Kineziološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, učenicima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb, SOS dječjim selom Lekenik, Osnovnom školom Monte Zaro Pula, Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera s ciljem promicanja pozitivnih učinaka tradicionalnih sistema zdravlja poput joge koji su djelotvorni za osnaživanje imuniteta.

Osim vježbanja, sudionici će imati priliku uživati u prezentaciji joga učitelja i stručnjaka. Sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih mogu potpuno besplatno sudjelovati u ovom programu. Svi vježbači se mole da ponesu vlastite prostirke i udobnu odjeću.

Datum i lokacije proslave svih 75 lokacija možete pronaći na sljedećoj poveznici i na službenoj FB stranici Veleposlanstva Indije u RH


Reci što misliš!