Događaji

nova oprema

MUP nabavio 300 taktičkih prsluka za kriminalističke tehničare

MUP nabavio 300 taktičkih prsluka za kriminalističke tehničare
RTL

ZA kriminalističke tehničare i policijske službenike MUP je nabavio i isporučio 150 taktičkih prsluka, a uskoro će im isporučiti još 150 komada, izvijestili su danas iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Prsluci su izrađeni temeljem specifikacija i tehničkih karakteristika koje je proizvođaču dostavila Služba kriminalističke tehnike.

U MUP-u su istaknuli da su prsluci nabavljeni kako bi kriminalistički tehničari u radu na mjestu događaja imali prozračan prsluk te kako bi nadohvat ruke imali osnovna sredstva za rad i istovremeno bili vidljivi i prepoznatljivim ostalim sudionicima na mjestu događaja temeljem službenih oznaka istaknutih na prsluku.

Prsluci razvijeni u šest mjeseci

MUP je podsjetio da su kriminalistički tehničari prošle godine opremljeni sa 45 komada taktičkih ruksaka namijenjenih za prijenos opreme i potrošnog forenzičnog materijala, izrađenih temeljem specifikacija koje je proizvođaču dostavila Služba kriminalističke tehnike.

''Od ideje do realizacije isporuke u oba slučaja prošlo je samo šest mjeseci, što je vrlo kratak rok u smislu razvoja novog proizvoda. To pokazuje da su specifikacije i karakteristike poslane proizvođaču bile vrlo precizne i omogućile mu brzo shvaćanje potreba kriminalističkih tehničara koje bi taktički ruksaci i prsluci trebali zadovoljiti na terenu'', pojasnio je voditelj Službe kriminalističke tehnike Uprave kriminalističke policije Hrvoje Mahalec.

Prsluci su izrađeni od materijala CORDURA 500, a opremljeni su brojnim džepovima za sitnu opremu koju kriminalistički tehničari koriste na mjestu događaja, poput GPS-a, laserskog daljinomjera i sredstava za označavanje, ali i MOLLE sustavom za dodatne džepove ili pretince.

Iz MUP-a su dodali i da će svih 300 prsluka biti raspodijeljeno po policijskim upravama i postajama.


Reci što misliš!