Događaji

16.svibnja

"Mini maraton tri hrvatska redarstvenika" od Pakoštana do Biograda

BNM portal

Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90 – 91 i Atletski savez Zadarske županije uz potporu Općine Pakoštane i Grada Biograda na Moru organiziraju 2. memorijalnu atletsku utrku od Pakoštana do Biograda pod nazivom “Mini maraton tri hrvatska redarstvenika”.

Memorijalna atletska utrka u sjećanje na trojicu tragično poginulih redarstvenika Policijske uprave zadarske 1993. godine: Olivera Pešića (21), Marinka Adžića Kapitanovića (26) i Ivana Ćurkovića (28) u organizaciji Udruge dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90. – 91, održat će se 16. svibnja sa startom u Pakoštanima u 10.00 sati.

Njih su trojica pod tragičnim okolnostima ubijeni 16. svibnja 1993. godine u Pakoštanima, dok su obavljali službeni zadatak.

Za ovu utrku nema dobnog ograničenja niti se plaća startnina,a prijave su moguće neposredno pred start u Pakoštanima ili na mail akastepinac@net.hr do nedjelje. 15.svibnja.

Misa zadušnica za poginule redarstvenike bit će u crkvi sv. Stošije u Biogradu 16. svibnja u 09.30, a nakon utrke, bit će položeni vijenci i zapaljenje svijeće kod spomen ploče poginulim kolegama u dvorištu policijske postaje Biograd, piše BNM portal.


Reci što misliš!