Događaji

vremenska prognoza

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, bura će oslabiti

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, bura će oslabiti
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar će postupno slabjeti

Subota će u istočnoj Hrvatskoj početi pretežno vedro, no sa zapada će se postupno naoblačiti. U drugom dijelu dana, pogotovo navečer, mjestimice može pasti malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -3 do -1 °C. Najviša dnevna od 5 do 7 °C.

Podjednaka će temperatura zraka poslijepodne biti i u središnjoj Hrvatskoj, a tijekom vedrije noći ponegdje će se sniziti i do -5 °C. Danju uglavnom suho i oblačno, no kroz oblake se gdjegod može probijati i malo sunca. Vjetar uglavnom slab.

Umjereno i pretežno oblačno bit će i na zapadu zemlje, osobito u gorju, a prema otvorenom moru i uz dulja sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu će umjerena bura oslabjeti, a poslijepodne okrenuti na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 3 °C u gorju do 11 °C na otocima.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar će postupno slabjeti i poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak. More većinom umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 0 °C u unutrašnjosti Dalmacije do 7 °C na otocima, a danju od 8 do 12 °C.


Reci što misliš!