#đir po gradu
Iskoristite priliku i probajte zimske jelovnike po povoljnim cijenama
Zadarski ugostitelji, uključeni u manifestaciju Đir po gradu, za ovo su zimsko razdoblje pripremili zanimljivu ponudu jela, od predjela pa do slastica i sve to po pristupačnim cijenama.
Kao i svake dosad, tako je i ove godine restoran „Dva ribara“ uključen u Đir po gradu i to s ponudom koja zvuči vrlo primamljivo. U ovom jesensko-zimskom razdoblju imaju u ponudi dnevne menije po cijeni od 80 kuna s uključenom juhom, glavnim jelom s prilogom i desertom. U ovom restoranu traje i „Mjesec bakalara“ tijekom kojeg možete probati razna jela spremljena od ove ribe - juhu od bakalara, bakalar bjanko, rižot od bakalara, tagliatelle s bakalarom, njoke s bakalarom u umaku od zadarskog tartufa i brudet od bakalara.
Svakodnevno restoran „Zadar Jadera“ nudi domaća jela koja inače volimo jesti i kod kuće, poput sarme, kupusa, pire krumpira, zatim gulaša, domaćih pljukanaca, bunceka s kupusom i domaćom slaninom, dalmatinske pašticade s domaćim njokima, bakalarom bjanko i brudetom od bakalara. Svu tu raznoliku ponudu možete dobiti po pristupačnim cijenama od 45 do 60 kuna.
Ukoliko volite i dobar sushi, restoran & sushi bar „Maguro“ također ima prigodnu ponudu. Naime, u ovom se restoranu nude četiri različita menija po cijeni od 100 kuna, u koja su uključeni miso juha, glavno jelo i desert.
Konoba „Skoblar“ svakodnevno nudi dnevna jela i marende po pristupačnim cijenama, a obzirom na razdoblje u kojem se nalazimo, trenutno je aktualna ponuda jela od bakalara. Također, ne treba zaboraviti niti riblja jela kao, primjerice, trlje s grila. Zatim jetrice, tripice, kuhano meso itd. Prigodna je i ponuda slastica pa su tako tražene fritule, ali i dnevni deserti koji su zapravo svakog dana iznenađenje za goste, bilo da je riječ o raznim štrudlama ili nešto „modernijim“ slasticama poput semifreda i cheesecakea.
„Dani bakalara“ u restoranu „Bruschetta“ počeli su 1. prosinca i traju sve do Badnjaka. Tijekom tog razdoblja u ovom restoranu možete isprobati bakalar pripremljen na razne načine. Uz već standardnu ponudu jela koju znaju vjerni gosti, osvježena je i ponuda slastica. Naime, kako su nam rekli u restoranu, aktualna je „zimska“ ponuda, a to su čokoladne griotte i krostata od kruške.
Ukoliko vam, nakon dobre spize, nedostaje i nešto slatko, kavana „Danica“ vam u tome može pomoći. Veliki je izbor fritula, medenjaka, suhih kolača kao i ostalih slastica i torti za ovo blagdansko razdoblje. No, ukoliko niste od volje za pripremanje kolača, ili jednostavno ne stignete, dođite u „Danicu“ i odaberite nešto iz svakodnevno svježe ponude 20-ak vrsta raznih kolača i torti.
Vezane vijesti
-
Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, savršenom čistoćom mora i zraka. Njeguje se i cijeni priroda, a posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom!
-
Na temelju Odluke o upisu djece, Dječji vrtić Smješko provodi postupak upisa djece za pedagošku godinu 2024./2025. Zahtjevi za upis djece u redovni vrtićki program primaju se zaključno do 3. svibnja 2024., a dokument zahtjeva može se preuzeti na službenoj web stranici Smješka, ili se može zatražiti u vrtiću.
Izdvojeno
-
Lak za nokte pomaže u slučaju kad se glava zatvarača ne drži dobro već klizi dok će vas viljuška spasiti kad se glava zatvarača posve odvoji od zubaca.
-
Svake godine 29. travnja obilježava se Svjetski dan plesa. Ples je spoj energije, emocija i ritma koje plesači vješto spajaju u kreativnu, jedinstvenu umjetničku izvedbu. Kroz ples se povezujemo s drugim ljudima, a ljudi koji plešu su pristupačniji, otvoreniji i lakše stvaraju nova poznanstva.
-
Na Državnom natjecanju iz povijesti, održanom u Puli od 17. do 19. travnja 2024., učenica drugog razreda gimnazije iz Srednje škole Obrovac Dragana Buljević, osvojila je prvo mjesto u kategoriji znanja.
-
izvršit će se asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem Ulice Antuna Augustinčića, te sutra dana 30. travnja 2024. godine izvršit će se asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem Ulice don Šime Urlića.
Reci što misliš!