#đir po gradu
Iskoristite priliku i probajte zimske jelovnike po povoljnim cijenama
Zadarski ugostitelji, uključeni u manifestaciju Đir po gradu, za ovo su zimsko razdoblje pripremili zanimljivu ponudu jela, od predjela pa do slastica i sve to po pristupačnim cijenama.
Kao i svake dosad, tako je i ove godine restoran „Dva ribara“ uključen u Đir po gradu i to s ponudom koja zvuči vrlo primamljivo. U ovom jesensko-zimskom razdoblju imaju u ponudi dnevne menije po cijeni od 80 kuna s uključenom juhom, glavnim jelom s prilogom i desertom. U ovom restoranu traje i „Mjesec bakalara“ tijekom kojeg možete probati razna jela spremljena od ove ribe - juhu od bakalara, bakalar bjanko, rižot od bakalara, tagliatelle s bakalarom, njoke s bakalarom u umaku od zadarskog tartufa i brudet od bakalara.
Svakodnevno restoran „Zadar Jadera“ nudi domaća jela koja inače volimo jesti i kod kuće, poput sarme, kupusa, pire krumpira, zatim gulaša, domaćih pljukanaca, bunceka s kupusom i domaćom slaninom, dalmatinske pašticade s domaćim njokima, bakalarom bjanko i brudetom od bakalara. Svu tu raznoliku ponudu možete dobiti po pristupačnim cijenama od 45 do 60 kuna.
Ukoliko volite i dobar sushi, restoran & sushi bar „Maguro“ također ima prigodnu ponudu. Naime, u ovom se restoranu nude četiri različita menija po cijeni od 100 kuna, u koja su uključeni miso juha, glavno jelo i desert.
Konoba „Skoblar“ svakodnevno nudi dnevna jela i marende po pristupačnim cijenama, a obzirom na razdoblje u kojem se nalazimo, trenutno je aktualna ponuda jela od bakalara. Također, ne treba zaboraviti niti riblja jela kao, primjerice, trlje s grila. Zatim jetrice, tripice, kuhano meso itd. Prigodna je i ponuda slastica pa su tako tražene fritule, ali i dnevni deserti koji su zapravo svakog dana iznenađenje za goste, bilo da je riječ o raznim štrudlama ili nešto „modernijim“ slasticama poput semifreda i cheesecakea.
„Dani bakalara“ u restoranu „Bruschetta“ počeli su 1. prosinca i traju sve do Badnjaka. Tijekom tog razdoblja u ovom restoranu možete isprobati bakalar pripremljen na razne načine. Uz već standardnu ponudu jela koju znaju vjerni gosti, osvježena je i ponuda slastica. Naime, kako su nam rekli u restoranu, aktualna je „zimska“ ponuda, a to su čokoladne griotte i krostata od kruške.
Ukoliko vam, nakon dobre spize, nedostaje i nešto slatko, kavana „Danica“ vam u tome može pomoći. Veliki je izbor fritula, medenjaka, suhih kolača kao i ostalih slastica i torti za ovo blagdansko razdoblje. No, ukoliko niste od volje za pripremanje kolača, ili jednostavno ne stignete, dođite u „Danicu“ i odaberite nešto iz svakodnevno svježe ponude 20-ak vrsta raznih kolača i torti.
Vezane vijesti
-
Predsjednica Društva knjižničara Zadar Matea Bakmaz izabrana je za potpredsjednicu Hrvatskoga knjižničarskog društva u mandatu 2024.-2026.
-
Ljubitelji kazališne umjetnosti su uživali u intimnoj atmosferi i emotivnoj predstavi "Kamo idemo, tata?", u koprodukciji DRAMA PLUS i HNK Zadar i režiji Vinka Radovčića.
-
Večeras, 16. studenoga, priliku da uživati u jedinstvenom programu ovog fenomenalnog zbora imat će zadarska publika, u HNK u Zadru, a sutra zagrebačka publika u Lisinskom.
-
Povodom Europskog dana jednakih plaća SDP je danas na Narodnom trgu u Zadru, kao i drugim gradovima širom RH, organizirao kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o nejednakim plaćama muškaraca i žena u RH i na razini EU.
Izdvojeno
-
Zadarska policija je jučer, 16. studenog u 21.38 sati zaprimila dojavu o požaru stana u Zadru u Ulici don Ive Prodana. Požar su ugasili vatrogasci u 22.10 sati, a zbog udisanja dima 56-godišnjak iz susjednog stana je prevezen u zadarsku bolnicu.
-
-
Svjetski dan kronične opstruktivne plućne bolesti obilježen je u Zadru bogatim programom u sklopu javnozdravstvene akcije „Zelena pluća“.
-
Gobac i ekipa sinoć su dokazali zašto su majstori rock’n’rolla već 40 godina
Reci što misliš!