ocjenjivanje
Tko ima najbolju ponudu hrane i pića na zadarskom Adventu?
Od 17 sati na zadarskom Adventu, ponovo će se održavati, nakon jednogodišnje pauze iz svima znanih razloga, ocjenjivanje eno-gastro ponude na adventskim kućicama
Svake godine zahvaljujući trudu i angažmanu udruge Vinum i blagoslovu Turističke zajednice grada Zadra, a od ove godine i uz potporu Udruge vinara Zadarske županije, stručni žiri sastavljen od enoloških i gastro stručnjaka vrši kušanje i finalno nagrađuje najbolju ponudu hrane i pića na adventskim kućicama. S obzirom da je svake godine zamijećeno znatno podizanje kvalitete i udruga svake godine vrši izmjene u nagradnim kategorijama.
Stoga će stručni žiri ove godine, po prvi puta, ocjenjivati ponudu hrane i pića i u kontekstu autohtonog pristupa. Ocjenjivanje se vrši u sljedećim kategorijama:
- Najbolje kuhano vino zadarskog Adventa
- Najkvalitetnija ponuda pića zadarskog Adventa
- Najbolje slano jelo zadarskog Adventa
- Najbolje slatko jelo zadarskog Adventa
- Najautohtonija ponuda pića zadarskog Adventa
- Najautohtonija ponuda hrane zadarskog Adventa
Ocjenjivački adventski žiri 2021. godine čini 8 članova.
Eno team zadužen je za ocjenjivanje enološke ponude na Adventu, a čine ga Manuela Plohl (WSET predavač pri Wine Academy Croatia, polaznik WSET 4 - Diploma razine & osnivač udruge Vinum), Ivan Stiblik (sommelier 3. razine & organizator Zadar Wine Festivala), Filip Erceg (predsjednik udruge Vinum & WSET 2. razine) te Robert Plohl (vinski connoisseur & WSET 2. razine).
Gastro team koji će ocjenjivati adventsku gastronomsku ponudu predvodi poznati zadarski chef Renato Kraljev, koji se hrvatskoj publici predstavio u brojnim kulinarskim emisijama, a ujedno je i predavač pri Hotelijersko-turističkoj školi u Zadru. Žiri čine i sljedeći predstavnici zadarske kulinarske scene: Marko Perić (poznati kuhar i ugostitelj sa bogatim iskustvom), Mario Arbanas (znani zadarski kuhar i vrhunski slastičar) te Marin Banović (nastavnik kuharstva u srednjoj školi u Biogradu na moru).
Predviđen je i nagradni fond za najbolje, a on će se sastojati od prigodnih priznanja udruge Vinum te nagradnog fonda za koji su se pobrinuli Udruga vinara Zadarske županije i Turistička zajednica grada Zadra.
Vezane vijesti
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Vodoinstalacija d.o.o. u ponedjeljak, 16. prosinca 2024. godine u vremenu od 8 do 13 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Bibinje, istočno od Mirkova.
Reci što misliš!