Događaji

hak

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Mogući su odroni, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju, javlja Hrvatski auotoklub (HAK) koji je u 7 sati upozorio da je predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb - istok i odmorišta Ježevo u smjeru Lipovca. 

Upozorava vozače i da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, drže sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste ŽC6260 u mjestu Ercegovci (obilazak autocestom A1 ili državnom cestom DC1) i ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić te lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207).

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Dicmo, zbog vode na kolniku, vozi se uz privremenu regulaciju prometa, a na autocesti A1 kroz tunel Konjsko uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obavezna zimska oprema u Lici na DC42 Poljanak, DC218 Bijelopolje-Donji Lapac, ŽC5217 Donji Lapac-Mazin te lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


Reci što misliš!