Događaji

završna konferencija projekta Green Economy - GECO2

Možemo li uvesti inovativne mjera za poljoprivrednike u nacionalnu provedbu?

Možemo li uvesti inovativne mjera za poljoprivrednike u nacionalnu provedbu?
Marko Dimić/PIXSELL

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA u suradnji sa talijanskom Regionalnom agencijom za prevenciju, okoliš i energiju Emilia Romagna (ARPEAE) provodi projekt Green Economy - GECO2 u sklopu programa INTERREG V-A CBC Italija-Hrvatska 2014. - 2020. u području Sigurnosti i otpornosti. Projekt se provodi od 01.01.2019. do 31.05.2022.

U sklopu projektnih aktivnosti održat će se završna konferencija za nacionalna tijela u petak 03. prosinca 2021. od 9:30 sati u Hotelu Kolovare Zadar.

Program ima za cilj uvesti inovativne mjere za praćenje i nadoknađivanje emisija CO2 kroz učinkovitu prekograničnu suradnju u nacionalnu provedbu. Program izravno uključuje poljoprivredni sektor, potičući ga na usvajanje održivih poljoprivrednih praksi i povezivanje s industrijskim i uslužnim tvrtkama kako bi se osigurao početak dobrovoljnog tržišta ugljičnih kredita, uz dobitke i s ekonomskog i ekološkog stajališta. GECO2 usmjerit će industriju  i potrošače prema novim mogućnostima zelenog tržišta te pomoći lokalnoj upravi da poboljša strategije za borbu protiv klimatskih promjena.


Reci što misliš!