Događaji

potvrđeno

Pokrenuti su postupci protiv liječnika koji su bili na prosvjedu i širili lažne vijesti

Pokrenuti su postupci protiv liječnika koji su bili na prosvjedu i širili lažne vijesti
Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić za Novi list je potvrdio da je Komora pokrenula postupke protiv šest liječnika

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić za Novi list je potvrdio da je Komora pokrenula postupke protiv šest liječnika koji su sudjelovali na prosvjedima protiv COVID potvrda i širili lažne vijesti o pandemiji.

"U slučaju kada Časni sud Komore utvrdi odgovornost nekog liječnika za kršenje Kodeksa medicinske etike ili utvrdi neki drugi prekršaj, može takvom liječniku izreći sankcije koje mogu ići od opomene, ukora, pa do oduzimanja licence", objasnio je Luetić.

Kazao je i da će Časni sud, koji je neovisno tijelo, donijetu odluku o eventualnom oduzimanju licence liječnicima te da treba osigurati da su takvi postupci objektivni i neovisni.

Luetić je komentirao i činjenicu da među prosvjednicima protiv COVID potvrda i mjera bilo i liječnika.

"Šokira me činjenica da bilo koji intelektualac, a pogotovo liječnik, a na sreću radi se o tek nekoliko pojedinaca na takvim prosvjedima, progovara na način koji nije utemeljen na znanosti, na medicinskoj struci, u konačnici na statistici", kazao je.

"Prosvjednika ima iz svih slojeva našeg društva, naravno da će se i među liječnicima, kojih ima više od 15.000, naći pojedinci koji će biti krajnje neodgovorni i antiznanstveno progovarati. Ali velika većina liječnika, njih oko 95 posto, su cijepljeni, a samim tim su poručili što misle o pandemiji i cijepljenju", kazao je Luetić za Novi list.


Reci što misliš!