Događaji

potpišite i vi i pomognite im

Udruga "Cukrići" danas na Narodnom trgu organizirala akciju prikupljanja potpisa

Udruga
eZadar

Kako bi potaknuli naše sugrađane na potpisivanje peticije, danas je na Narodnom trgu Udruga "Cukrići" Zadar organizirala akciju prikupljanja potpisa

Naime, riječ je o kampanji za prikupljanje potpisa kako bi se lijek Glukagon u spreju uvrstio na listu HZZO-a. Lijek je vrlo jednostavan za primjenu jer je u pumpici poput kapi za nos, za razliku od postojećeg glukagona koji je igla i bočica koju treba mućkati.

"Danas smo se okupili da aktiviramo i zamolimo naše sugrađane da potpišu peticiju i ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su potpisali. Peticija je za to da se Glukagon u spreju uvrsti na osnovnu listu HZZO-a", rekla nam je Doris Bajlo, predsjednica Udruge "Cukrići" Zadar i članica Izvršnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

01652f3a67bd63bd85a4ae7850e2505f.jpg?v=2Ova udruga okuplja 50-ak obitelji, odnosno djecu do 18 godina. 

"Imamo i punoljetne članove koji još idu u školu ili su na fakultetu. Isto tako, imamo i novootkrivene pacijente od ljeta, kojima treba vremena da to sve rezimiraju, da dođu sebi, kako im najbolje odgovara, da sami odluče hoće li se pridružiti radu Udruge ili ne", pojasnila je Bajlo, i sama majka dvoje djece.

Udruga "Cukrići" za svoju inicijativu ima podršku svih udruga diljem Hrvatske, kao i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. One udruge koje nisu u savezu, a aktivne su, također su im pružile podršku, posebice udruge koje okupljaju roditelje, odnosno djecu oboljelu od dijabetesa.

Za ovu prigodu, na Narodnom trgu postavili su štand gdje su izložili rukotvorine koje su izradila djeca i njihovi roditelji i pomoćnici. Nije bilo prodajnog karaktera već se sve temeljilo na dobroj volji svakog pojedinca.

"Imamo i slikovnice koje rado dijelimo djeci. Slikovnice su o dijabetesu da se na primjeren način da se približimo i manjoj djeci, ako netko od njihovih prijatelja, danas-sutra, bude imao dijabetes. Zaista želimo mlađoj djeci približiti taj dijabetes da oni nekom prijatelju koji bude imao dijabetes, znaju pristupiti, da se toga ne plaše", pojasnila je Bajlo.

A vi, ako još niste, peticiju možete potpisati ovdje.


Reci što misliš!