Događaji

koronavirus

"Štampar": Od 1858 uzoraka, u Zagrebu 939 pozitivnih na covid

PIXSELL

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obrađeno je 1.858 uzoraka, od kojih je 939 bilo pozitivno, priopćio je u subotu NZJZ "Dr. Andrija Štampar" koji navodi i da podatke HZJZ-a o novooboljelima i potencijalno ozdravljenima u Zagrebu dosad nisu zaprimili.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 1.129 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 534.

Od 1.129 zaraženih osoba njih 258 su kontakti covid+osoba, jedna je osoba doputovala iz Francuske, a 162 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je za 67 osoba obrada u tijeku.

Kod četiri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, za 610 osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je osobe moguće mjesto izloženosti zdravstvena ustanova, a kod 22 osobe bolest je utvrđena obradom kod obiteljskog liječnika.

Dvije su osobe bolesti izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama, a dvije osobe tijekom obiteljskih i ostalih okupljanja.

U petak je zbog pozitivnog nalaza testa kod 74 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 54 učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 597 učenika osnovnih i 210 učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je devet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljene su 2.293 osobe, od kojih 818 prvom dozom.

Na cijepnom punktu Velesajam cijepljeno je 1.007 osoba, od toga 309 prvom dozom.


Reci što misliš!