Događaji

pregovori u tijeku

EasyJet ukida četiri linije za sljedeće ljeto, Zadar ostaje

EasyJet ukida četiri linije za sljedeće ljeto, Zadar ostaje

Britanski niskotarifni avioprijevoznik ukida određene sezonske linije prema Hrvatskoj, usprkos najavi da će kompanija i idućeg ljeta značajno povećati kapacitet prema hrvatskim zračnim lukama

Kako piše Croatian aviation, svima je koji prate avioindustriju jasno da se britanski EasyJet nalazi u financijskim problemima, koji su započeli prije izbijanja globalne pandemije. Iz tog razloga kompanija će ukinuti određene sezonske linije prema Hrvatskoj.

Kako je ExYu portal ranije najavio, britanski je EasyJet povukao iz prodaje čak tri linije prema Dubrovniku te jednu prema Splitu. Iz kompanije tvrde kako su iz prodaje povučene linije na kojima je kompanija bilježila najmanji interes putnika.

U prodaji više nisu linije između Lutona, Milana, Toulousea i Dubrovnika, a ukinuta je i linija između Belfasta i Splita. Kompanija nije pokrenula niz drugih linija prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni, opravdavši taj potez niskom potražnjom zbog globalne pandemije.

EasyJet trenutno nudi 40 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2022. godine, no jasno je da će do samog početka ljetne sezone doći do operativnih promjena. Iz Hrvatske turističke zajednice ističu kako je na posljednjem sajmu u Londonu iskazana velika zainteresiranost ovog avioprijevoznika prema Hrvatskoj, koji je čak najavio pregovore s Rijekom i Osijekom o mogućnosti uspostave redovnih linija prema dvije spomenute zračne luke.

Za sada, najveći broj linija EasyJet nudi prema Splitu (14), Dubrovniku (12), Puli (9) i Zadru (5).

Iz kompanije također ističu kako će u mjesecima koji su pred nama najaviti nove linije prema Hrvatskoj, ističući važnost Hrvatske kao tradicionalnog odredišta ovog avioprijevoznika. Pregovori oko uvođenja novih linija za sljedeću ljetnu sezonu su u tijeku, a valja istaknuti kako je upravo EasyJet jedan od najvećih korisnika udruženog oglašavanja za kojeg natječaj raspisuje upravo Hrvatska turistička zajednica.

Jedno je sigurno, EasyJet polako ali sigurno gubi udio prevezenih putnika na hrvatskom tržištu, prije svega zbog novih linija Ryanaira i Wizz Aira koji također tek moraju najaviti ljetne programe za sljedeću godinu.


Reci što misliš!