Događaji

#nadin

Početkom prosinca u Nadinu 13. Degustacija mladih vina i maslinovih ulja

Početkom prosinca u Nadinu 13. Degustacija mladih vina i maslinovih ulja

Udruga vinogradara i vinara Nadin organizira i ove godine manifestaciju Degustacija mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu 4.12.2021. godine. Ova već tradicionalna manifestacija koja se održava u povodu svetkovine Sv. Nikole Putnika okuplja svake godine sve više vinara i maslinara iz Zadarske županije i kao takva se pozicionira na karti sličnih manifestacija u Hrvatskoj

Svake godine na manifestacije gostuje jedna vinarska udruga iz drugih dijelova Hrvatske, tako da organizatori očekuju i ove godine ugodnu atmosferu i druženje.
Organizatori naglašava kako se posebna pažnja kod ocjenjivanja mladih vina posvećuje autohtonim sortama Plavine i Maraštine, koje će se ocjenjivati posebno, van konkurencije ostalih sorti vina.

Ocjenjivački i prezentacijski dio manifestacije biti će organiziran na visokoj stručnoj razini u suradnji sa stručnim službama koje prate vinarsku i maslinarsku proizvodnju.

Manifestacija će se događati u popodnevni satima, prema slijedećem rasporedu:

14:00 – 16:30 – Stručni skup – edukativna radionica Mjesto održavanja: OŠ Nadin

17:00 – 18:00 – Svečana dodjela i nagrada priznanja

18:00 – 18:30 – Proglašenje šampiona

18:30 – 19:30 – Domjenak uz zabavni program Mjesto održavanja: šator kod OŠ Nadin

19:30 – 20:00 – Predstavljanje gostujućih Udruga

20:00 – 00:00 – Nastavak druženja i zabava u šatoru

Zbog epidemioloških razloga u cilju zaštite zdravlja svi sudionici dužni su predočiti potvrdu o cijepljenju/ PCR test ne stariji od 72 sata/negativan antigenski test ne stariji od 48 sati/potvrdu o preboljenju Covida ne stariju od 12 mjeseci.

Organizatori naglašavaju kako će, ukoliko epidemiološka situacija ne dopusti okupljanje sudionika, svi koji predaju svoje uzorke  biti pravodobno obaviješteni o rezultatima istih.

​​​​​​​

Reci što misliš!