Meat Me 2.0
Jetrica i tripice zvijezde četvrtog dana Meat Me 2.0 Festivala
Uz juneće tripice, jetricu na venecijanski i onu sa žara, dobre kobasice iz asortimana najboljih zadarskih mesnica te vina nadinske vinarije „Glavić“ protekao je četvrti dan ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“.
Gastronomsku priču na temu iznutrica u četvrtak je na Staroj
pijaci vodio mladi „Turisthotelov“ chef Klaudio
Mrkić, a sa svojim tek pripremljenim loncima pridružili
su mu se restoran „4 kantuna“, konoba „Skoblar“ i catering
„Turisthotel“.
Oblaci koji su se počeli skupljati nad Zadrom još od jutarnjih
sati ponešto su smanjili broj posjeta Festivalu, posebice u
odnosu na srijedu kada je na programu bila teletina
- Manje gužve, a isto posla – prokomentirao je mali pad posjete
Renato Kraljev, koji ispred Turističke zajednice
Zadar te u suradnji s brojnim partnerima i
Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom, profesorima i
marljivim, sveprisutnim učenicima, organizira najveći dio
Festivala, onaj gastronomski i ugostiteljski.
„Meat Me 2.0“ u petak ulazi u završnu fazu. Ujutro je na
programu tema marendi od junetine. To znači da će se pripremati
juneći gulaš, pa velika lešada, peći će se juneći ramsteci, a
moderator dana Klaudio Mrkić će pripremiti nekoliko desetaka
porcija pašticade s njokima.
U programu će sudjelovati restorani „Groppo“ i „Sabunjar“ te
„Turisthotelov“ catering. Vinarska zvijezda dana bit će PZ
„Masline i vino“ uz nezaobilazni „Maraskin“ mali cocktail bar, a
program će voditi RTL-ova novinarka Nikolina
Radić.
U petak navečer od 18 sati program se mijenja. Po planu bi se na
Staroj pijaci trebala održati velika gradelada u kojoj će
sudjelovati Udruga mladih Puntamika sa svojim XXL roštiljem,
„Picnic Mingle & Fun“ gastro-prikolica, a svoj poseban show s
odležanim mesom će imati i lanac „Beef Shop“. Na bini Festivala
svirat će zagrebačka grupa „Bang Bang“, a
program će voditi popularni Davor i Prte.
Naravno, i jutarnji i večernji program ovisit će o ćudima
vremena. Meteorolozi za petak najavljuju kišu, ali će se tek
ujutro znati hoće li se programi moći održati. Na Staroj pijaci
je postavljen veliki šator, ali bi u slučaju jačeg nevremena ipak
moglo doći do odgode programa.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!