Događaji

#pag

Na Pag uskoro stiže nova pedijatrica

Na Pag uskoro stiže nova pedijatrica
Radio Pag

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako se pronašlo rješenje za pedijatrijsku službu u Pagu koja će ubrzo početi s radom.

"Nakon odlaska u mirovinu liječnika Željka Vragovića, koji je bio pedijatar, nastao je problem za mnoge roditelje s malom djecom.

Mi smo vrlo brzo krenuli u traženje rješenja kako bi svima onima koji imaju djecu osigurali odgovarajuću zdravstvenu skrb, jer to smatram posebno važnim. Rješenje smo pronašli i pedijatrica će u Pagu početi raditi." - rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić je pojasnio kako će se novouređeni prostor na Lokunji preurediti u pedijatrijsku ordinaciju, u kojoj će raditi pedijatrica Stanka Trošelj-Kujundžić. Pedijatrijska ordinacija je prije svega namijenjena za građane s područja Grada Paga, ali moći će je koristiti i svi drugi s otoka i svi kojima treba.

" Grad Pag će uložiti sredstva u opremanje i uređenje ordinacije i za to ćemo osigurati sredstva u gradskom proračunu. To je veliki izdatak, ali Grad Pag mora imati pedijatra kako roditelji sa svojom malom djecom ne bi morali putovati u druge gradove i tako imati probleme oko putovanja i troškove. " - rekao je gradonačelnik Fabijanić.

O svim pojedinostima vezanim uz rad pedijatrice u Pagu, datumima i radnom vremenu, građani će biti na vrijeme obaviješteni.

​​​​​​​