meat me 2.0.
U janjetini na više načina na Staroj pijaci uživali Zadrani, a još više posezonski gosti
Već prvi dan Festivala mesa „Meat Me 2.0“, kojeg u suradnji s brojnim partnerima organizira Turistička zajednica grada Zadra, bio je odlično posjećen mada se u ponedjeljak ujutro, kada je Festival otvoren, činilo da to tako neće biti.
Obavezno predočenje COVID potvrde je nakratko izgledalo kao prepreka zbog koje će posjet biti slabiji od očekivanog. No, nije bilo tako. Do kraja dana u 14 sati prodano je preko 300 porcija jela od janjetine, jer je ta vrsta mesa bila tema prvog dana, te otprilike isto toliko bonova za kupnju pića, vina zadarske Vinarije „Fiolić“, žestica destilerije „Mashtel“ te sokova i cocktaila zadarske „Maraske“. Cocktaile su spravljali učenici zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, koji su i inače sa svojim profesorima bili sve prisutni na južnom platou Stare pijace, jednako marljivi i veseli.
Jela od janjetine spravljali su chef zadarskog
Restorana „Foša“ Saša Began, koji skuhao veliku zdjelu
janjećeg gulaša s bižima i ispekao otkoštenu i rolanu janjeću
potrbušinu, te chef Trattorie „Mediteraneo“ Robert
Pinto koji je skuhao dvije zdjele, jednu s proljetnim, a
drugu s jesenskim janjećim gulašom.
Bez obzira na količinu, sve vrste gulaša su planule već do podne,
a onda su se učenici - budući kuhari škole na Boriku uhvatili
okruglog Ofyr roštilja, inače dijela opreme pokretnog fast
fooda „Picinic Mingle&Fun“, na kojem su pekli komade
janjetine. Tada se na Staroj pijaci stvar zahuktala, a u velikom
broju su došli i turisti kojih, očito, u Zadru i u ovim jesenskim
danima još uvijek ima podosta.
Janjetinu za prvi dan „Meat Me 2.0“ osigurale su zadarske
mesnice, Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“,
kruh je osigurala Tvornica kruha Zadar, a na Festivalu su
bili prisutni i sljedeći partneri: „Paška sirana“ sa svojim
sirevima, OPG Butić sa sjajnim pršutima i
pancetama, Ninska solana i „Kotany“ sa svim vrstama
začina te Trgovački lanac „Metro“. Animatori prvog dana
festivala bio je odličan dvojac s Antene Zadar,
voditelj Jakov Mađarić i DJ Adam Abramović.
„Meat Me 2.0“ se nastavlja u utorak s novim mesnim programom –
jelima od peradi, točnije od pulastra. Kuhar moderator drugog će
dana biti chef Tomislav Karamarko, a u gastronomskom
programu će sudjelovati zadarski
restorani „Zadar-Jadera“, „Malo
misto“ i „Kornat“.
Predstavljanje svojih proizvoda će imati zadarska
tvrtka „Marikomerc“, sa svojim pićima će i u utorak biti
prisutni „Mashtel“ i „Maraska“ te
voda „Santa“, a točit će se vina „Kraljevskih
vinograda“.
Animator drugog dana bit će DJ Davor, koji će puštati
najbolju glazbu iz svoje fonoteke do kraja Festivala.
Slasne mesne porcije moći će se kupiti uz bon koji stoji 20 kn,
piće uz bon od 10 kn, a sav prihod s „Meat Me 2.0“ je namijenjen
Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.
I, naravno, bez COVID potvrde, bilo trajne ili privremene na
Festival se ne može ući.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje od nedjelje, 15. prosinca 2024. godine započinje izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području gradskog naselja Vidikovac.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!