Događaji

na području grada zadra

U Program produženog boravka uključeno 30 odgojno-obrazovnih skupina

U Program produženog boravka uključeno 30 odgojno-obrazovnih skupina

Grad Zadar ima 30 odgojno-obrazovnih skupina uključenih u Program produženog boravka, a od ove nastavne godine još su se dvije škole uključile u program

Naime, kako Grad Zadar ne želi praviti razliku između učenika koji pohađaju škole kojima je Grad osnivač i učenika koje pohađaju škole kojima nije, u Program produženog boravka uključene su i Katolička osnovna škola Ivo Mašina i Privatna osnovna škola Nova.

Izvijestio je to na Kolegiju gradonačelnika Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Grada Zadra.

Podsjetio je na činjenicu da je Grad s ovim programom krenuo vrlo davno.

"Imali smo problem s osnovnima školama Krune Krstića i Petra Preradovića jer su doživjele depopulaciju učenika. Već smo tada vidjeli da škola nije isključivo kvartovska i da je bitan ukupan prostor za što bolju realizaciju nastave i uveli smo produženi boravak da bi, slikovito rečeno, "spasili" stvar. Cijeli je ovaj projekt evoluirao do toga da postaje jedna stepenica prema cjelodnevnoj nastavi. On ima svoje odgojne, pedagoške, nastavne, socijalne i druge vrijednosti. Kao što znate, tu je i nastavak izvannastavnih aktivnosti, a poboljšavamo cijeli sustav prehrane. Proširili smo taj projekt na svaku osnovnu školu u Zadru i sad svaka škola ima to potrebno iskustvo. Drago mi je što je i naš ministar najavio cjelodnevnu nastavu tako da će to biti jedan novi iskorak u kvaliteti obrazovanja", pojasnio je pročelnik.

Kako je najavio, i Katolička i Privatna osnovna škola dobit će pomoć od Grada Zadra za organizaciju programa produženog boravka.


Reci što misliš!