Događaji

na puntamici

Počeo drugi Zadar Street Food Festival - nemojte ga propustiti!

Počeo drugi Zadar Street Food Festival - nemojte ga propustiti!
eZadar

Na Puntamici u Beach baru Bamboo u petak je započelo drugo izdanje Zadar Street Food Festivala koji će, vjerujemo, privući jednaku pozornost posjetitelja kao i prvi, prošlogodišnji

"Zadar Street Food Festival drugu godinu za redom nakon prošlogodišnjeg, možemo ga nazvati, apsolutnog uspjeha. Ponovno smo tu s vama, s našim sugrađanima, ali ove godine i sa svim domaćim i stranim gostima koje prošle godine, nažalost, nismo imali. Nadam se da će oni upotpuniti ovaj festival, dodati dodanu vibraciju", rekao je u prigodi otvorenja ovog gastro-događanja Tomislav Fain, organizator.

Ove godine opet imamo u ponudi kućice s gastro ponudom koje valja sve isprobati.

Otvoren Zadar Street Food Festival Otvoren 2. Zadar Street Food Festival

"Što se tiče samih sudionika, oni su isti kao i prošle godine. Bili su zadovoljni oni s nama, mi s njima, posjetitelji također sa svima nama i nije bilo razloga da to ne ponovimo, uz par iznenađenja jer da je uvijek isto, ne bi bilo zabavno. Za glazbeni program zaduženi su naši DJ-evi, osim jednog gostujućeg. Ono što je najvažnija stvar ovog eventa je, naravno, gastronomija, street food gastronomija koja je vjerujem, kao i prošle godine, na jednoj visokoj razini. Kolege sudionici su do zadnjeg dana skrivali svoju ponudu i sad su otkrili svoje karte, a na posjetiteljima je da probaju i na kraju odluče koji će biti najbolji", najavio je Fain.

Poklopilo se i to i da je lijepo vrijeme pa, iako nazvano jesensko, možemo reći da je ovo zapravo još uvijek ljetno izdanje manifestacije.

"Htio sam dokazati da se dobre manifestacije mogu napraviti i van sezone ili u posezoni ili predsezoni. Naš gost kad dođe ljeti može birati gdje će ići i što će raditi, to nije bio problem. No sad je događanja malo i nadam se da će svi gosti koji su Zadru, barem domaći, doći zbog ovakve jedne manifestacije", zaključio je.

A što su iznenađenja o kojima je pričao? To su dvije nove kućice. Jedna od njih je food truck Picnic i La Riseria koja je nešto novo u ponudi u Zadru.

Stoga neka vas ne iznenade divni mirisi koji se šire ovim dijelom grada jer kuhari u svim kućicama spremaju finu hranu koju valja probati. A nećete ostati ni žedni jer je tu i ponuda Zadar Wine Festivala, još jedne odlične zadarske manifestacije. 

No, tu je i mocktail "Rose lemonade" kojeg možete pronaći u ponudi food trucka. Doznali smo i recept za ovo vrlo osvježavajuće piće, a priprema se na sljedeći način: stavljamo sirup od maline kojeg doziramo svježom mentom, dodaje se malo sirupa od ruže, ocijeđeni svjež limun te na kraju gazirana voda. Okusi se lijepo spoje i dobijete jedno vrlo osjvežavajuće piće dekorirano dehidriranim limunom i dehidriranom ružom.

Dan prije otvorenja, Zadar Street Food Festival posjetio je i chef Ivan Pažanin jer se njegov burger nalazi u ponudi jedne od kućica, a njegov se dolazak, najavio je Fain, očekuje i idući tjedan. Tu je i Vid Nikolić koji slaže menu od restorana Maguro, a koji je svakako najbolji chef azijske hrane u Hrvatskoj.

No, posjetitelji neka obrate pažnju na to da za ulaz ove godine treba covid potvrda.

"Prošle godine smo imali jedne mjere, a ove godine nemamo ograničenje broja, ali imamo ograničenje da se mora ulaziti s covid potvrdom. Zahvaljujemo Stožeru grada Zadra koji nam je dao dopuštenje da organiziramo festival, a to je bio jedan od uvjeta i to ćemo ispoštovati", naglasio je Fain.

S ovom je manifestacijom zadovoljna i Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

"Odlična ideja. Već i druga godina, prva se pokazala odličnom, lijepo upotpunjuje posezonu, a nadamo se i sljedeću predsezonu, dobar sadržaj i taman za jesenski city break", rekla je.

A vama, dakle, ne preostaje ništa drugo nego da 3. listopada odete i probate što sve to fine miriše iz ovih kućica...


Reci što misliš!