Događaji

ODGOVARA NA KRITIKE

Ravnateljica DZS-a: Sustav nije amaterski, tehničkih problema bilo je i u drugim zemljama

Došlo je i do obrata po pitanju Covid potvrda. Popisivač koji će vam pokucat na vrata ipak će morati imati kovid potvrdu

Nikad ne bi rekli da smo toliko digitalizirana nacija pa je interes za samopopis stanovništva iznenadio i Državni zavod za statistiku. Naime samo jučer prvog dana popisa preko aplikacije e-građanin upitnike je ispunilo više od 100.000 građana tako da je povremeno i informatički sustav znao zaštekati. Do ovog trenutka samo se popisalo oko 200.000 građana.

Dosta njih se iznenadilo kad su vidjeli da statističare više zanima imamo li u kući vodokotlić nego internet ili koliko u dvorištu imamo kokica a ne koliko imamo automobila.

A došlo je i do obrata po pitanju Covid potvrda. Popisivač koji će vam pokucat na vrata ipak će morati imati kovid potvrdu. 

O svemu smo kratko razgovarali s ravnateljicom DZS-a Lidijom Brković.

Imali smo tehničkih problema, ali to je živi organizam, toliko se ljudi popisalo da to govori da ide dobro.

Naravno da je tehnički spremno, i drugdje je padalo, ako je 15 minuta bila nedostupna... Nije amaterski.

Pitanja su ista, tako mora biti, pitanja su metodološki i tu su s razlogom. Što se tiče pitanja o broju stoke, to je da utvrdimo što je ruralno a što urbano. Što se tiče interneta to smo izbacili jer nam nije dovoljna informacija.


Reci što misliš!