Događaji

Bromergon

Sandoz povlači lijek iz Hrvatske, pacijenti ostaju bez terapije

Sandoz povlači lijek iz Hrvatske, pacijenti ostaju bez terapije
Pixabay.com

Njemački farmaceutski div Sandoz objavio je kako iz Hrvatske povlači sve serije lijeka Bromergon 2,5 mg tablete s djelatnom tvari bromokriptin, izvijestila je danas Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni, navode u Sandozu, najvećoj generičkoj farmaceutskoj kompaniji u svijetu koja je dio švicarskog diva Novartisa. Nakon povlačenja, na tržištu Hrvatske neće biti dostupni lijekovi s bromokriptinom, pa Agencija poziva pacijente da se odmah jave liječnicima u vezi nastavka terapije.

Navedene serije lijeka povlače se iz regulatornih razloga koji propisuju da određeni lijek može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti.

“Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari bromokriptin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije”, ističu u Agenciji za lijekove, a javlja Poslovni dnevnik.


Reci što misliš!