Događaji

#ugljan

U obnovljenom vrtiću u Ugljanu uveden cjelodnevni boravak djece

U obnovljenom vrtiću u Ugljanu uveden cjelodnevni boravak djece
Naši školji

Dva mjeseca od početka radova, koji su obuhvatili renoviranje unutarnjeg prostora, proširenje sobe dnevnog boravka i kuhinje, u Dječjem vrtiću Lastavica – područnom odjelu u Ugljanu, stvoreni su uvjeti za otvaranjem cjelodnevnog boravka.

U radove je uloženo 160.000 kuna, a donaciju u visini 15.000 kuna dao je i Trgovački lanac Tommy.

-Budući da je iskazan velik interes za uslugom cjelodnevnog boravka, odlučili smo se za rekonstrukciju vrtića. U dogovoru s OŠ Valentina Klarina, jednu prostoriju škole, koja je u istoj zgradi kao i vrtić, prenamijenili smo za potrebe vrtića i na taj način proširili kapacitete te omogućiti provođenje programa cjelodnevnog boravka, kazao je načelnik Općine Preko Jure Brižić prilikom današnjeg otvorenja ugljanskoga vrtića.

Obnovljene i proširene prostorije blagoslovio je don Filip Kucelin, a u vrtiću, u skupini Grmaljići, trenutačno boravi 18 djece.

-Više od polovice upisane djece, od navršene treće godine do polaska u školu, koristi program cjelodnevnog boravka. Kapacitet područnog objekta nije popunjen, imamo još slobodnih mjesta i s radošću očekujemo novu djecu. Vrtić sada radi od 6.30 do 16.30, naglasila je ravnateljica Đana Jadrijev.


Reci što misliš!