Događaji

#zadar

Dukić i Jurinić primili trofejne zadarske sportaše

Dukić i Jurinić primili trofejne zadarske sportaše
Grad Zadar

Gradonačelnik Branko Dukić i zamjenica pročelnice za kulturu i sport Snježana Jurinić primili su u Maloj vijećnici mlade zadarske sportaše koji su u proteklim mjesecima osvojili odličja u raznim sportovima i njihove trenere.

ARIANA OREČ, Taekwondo klub Zadar- osvojila je broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U21) u Estoniji. također je i seniorska prvakinja Hrvatske.

VERONIKA ŠOKOTA, bacačica koplja, AŠK Zadar, sudjelovala je na svjetskom prvenstvu u  bacanju  koplja gdje je osovjila 8. mjesto. Ona je četverostruka prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke, juniorke te seniorke, ima srebrnu medalju na prvenstvu Balkana za juniorke. U konkurenciji mlađih juniorki na Europskim i Svjetskim tablicama nalazi se na 2 mjestu u bacanju koplja.

JAKOV DUJIĆ, rukometaš,  igrač splitskog kluba Balić / Metličić, član Hrvatske rukometne reprezentacije do 19 godina,  osvojio je srebro na Europskom kadetskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici, gdje su u finalu izgubili od Nijemaca.

IVAN NEKIĆ, boksač, BK Ares osvojio je broncu na Europskom prvenstvu za kadete u Sarajevu do 63 kg, vice prvak Hrvatske.

I sportaši i treneri zahvalili su Gradu na prijemu i praćenju svih sportova te brzom rješavanju bilo kakvih problema koji iskrsnu vezano uz uvjete treniranja. Gradonačelnik je istaknuo kako -Grad prati i podržava sve sportove, daje maksimalnu podršku trenerioma i sportašima i želi se i dalje razvijati kao grad sporta. Zbog toga, a i želje da Zadar bude prepoznat kao mjesto za sportske pripreme sportaša koji nisu iz Zadra, i dalje će se ulagati u razvoj infrastrukture za sport i sportski turizam. U nekom budućem periodu u planu je uređenje atletskog i nogometnog stadiona na prostoru bivše barutane, čime će se još poboljšati uvjeti za te sportove, ali ćemo sustavno raditi na unaprjeđenju uvjeta i za sve ostale sportove, u okviru mogućnosti koje imamo. Čestitam još jednom svim mladim sportašima na osvojenim odličjima i uloženom trudu, vjerujem da ćemo se uskoro ponovo ovdje vidjeti kad osvojite nova odličja.

​​

Reci što misliš!