Događaji

#pašman

Općina Pašman financira radne bilježnice učenicima osnovne škole

Općina Pašman financira radne bilježnice učenicima osnovne škole
Grad Benkovac

Danas, 31. kolovoza načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić donio je Odluku o financiranju radnih bilježnica i obaveznih radnih materijala za učenike s prebivalištem na području općine Pašman u školskoj godini 2021./2022.

Za učenike koji pohađaju osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda Općina pomaže učenicima s iznosom do 400 kuna po učeniku, a za školarce koji pohađaju osnovnu školu od petog do osmog razreda taj iznos je najviše 600 kuna po učeniku. Svakako je dobra vijest da će ove godine u 12 učionica škole sjediti više učenika nego prošle godine. Tako će ove godine školu u Neviđanima pohađati 110 učenika što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kad ih je bilo upisano 104.

Uz zahtjev potrebno je priložiti potvrdu da dijete pohađa Osnovnu školu Vladimir Nazor u Neviđanima, račun o kupljenim radnim bilježnicama i obaveznim radnim materijalima te presliku tekućeg računa.

Rok za podnošenje zahtjeva s dokazima o ispunjavanju uvjeta je 17. rujna ove godine. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se poštom na adresu: Općina Pašman, Obala tamarisa 6, 23 262 Pašman ili osobno na pisarnicu Općine Pašman svakim radim danom od 8:00 do 12:00 sati.

Financiranje radnih bilježnica je jedna od kontinuiranih mjera općinskog programa s ciljem poticanja nataliteta i sprječavanja iseljavanja obitelji s otoka. Tako je Općina Pašman i prošle godine financirala radne bilježnice i obavezne radne materijale za učenike s prebivalištem na području općine u ukupnom iznosu od 33.000 kuna.


Reci što misliš!