Događaji

#benkovac

Grad Benkovac dobio više od 21 milijun kuna za unapređenje infrastruktrure i dodatnu valorizaciju Benkovačkog sajma

Grad Benkovac dobio više od 21 milijun kuna za unapređenje infrastruktrure i dodatnu valorizaciju Benkovačkog sajma
Grad Benkovac

Glavna okosnica Intervencijskog plana grada Benkovca je projekt Benkovački sajam – unapređenje infrastruktrure i valorizacija za koji je potpisan Ugovor o bespovratnim sredstvima s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 21.671.011,15 HRK od čega će se 85% financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će 15% osigurati korisnik Grad Benkovac - dio iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, te dio iz vlastitih sredstava.

Ciljevi projekta su:
1. Prostorni – iskoristiti potencijale prostornog značaja grada Benkovca kroz očuvanjie i održivo korištenje prostornih resursa;
2. Društveni – ojačati ulogu grada Benkovca kao središta društvenog života Ravnih kotara i Bukovice, te povećati životni standard građana;
3. Gospodarski – povećati kapacitete na području grada Benkovca za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u cilju poticanja socijalne uključenosti i integracija na tržite rada.

Ovaj projekt obuhvaća izgradnju građevina koje će biti u funkciji sajma, te kompletnu komunalnu infrastrukturu. Objekti koji će se izgraditi su: objekt za kontrolu ulaza, objekt za izolaciju bolesnih životinja, aukcijska dvorana sa pratećim prostorima, svlačionicama i spremištem.

Valja napomenuti kako su pokrenuti postupci javne nabave za izvođenje radova i izvršenje usluga stručnog nadzora, te nam uskoro predstoji početak radova čiji završetak se očekuje do kraja 2022. godine. 

Grad Benkovac provedbom projekata koji su sastavni dio Intervencijskog plana, pa tako i Benkovačkim sajmom, kroz integrirani razvoj gospodarskog, turističkog i društvenog sektora stvara preduvjet za grad ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje.
 

​​​

Reci što misliš!