Događaji

#preko

Galerija Dom na žalu ugostila otočne fotografe zadarskoga arhipelaga

Galerija Dom na žalu ugostila otočne fotografe zadarskoga arhipelaga
Naši školji

Višegodišnja dobra suradnja POU Dom na žalu i Foto-kluba Kornat iz Kukljice nastavljena je i ovoga ljeta postavljanjem retrospektivne, 15. izložbe “Otočni fotografi Zadarske županije”.

Autor izložbe Ante Jaša, utemeljitelj Foto-kluba Kornat, izabrao je 35 retrospektivnih fotografija 15-ak autora koji su od 2007. godine prijavljivali radove na javnim pozivima Foto-kluba Kornat iz Kukljice. Najzastupljeniji su fotografi   koji žive i rade na području Općine Preko, ali i u drugim mjestima Ugljana i na drugim otocima u zadarskom arhipelagu. Kako je na otvorenju u galeriji Dom na žalu u ponedjeljak navečer naglasio načelnik Općine Preko Jure Brižić, fotografija ne pripada samo dobrim i školovanim znalcima struke, nego svima koji o svijetu koji ih okružuje progovaraju kroz svoj objektiv.

-Pred nama su radovi profesionalaca koji žive od fotografije, ali i brojnih zaljubljenika u tu specifičnu granu likovne umjetnosti. Vidimo da su svima njima otoci, more i ljudi u tom podneblju trajna inspiracija u stvaranju i uvijek nas raduje kada ih možemo ugostiti u našoj galeriji Dom na žalu. Pozivam stoga sve umjetnike, amatere i profesionalce, koji još nisu izlagali svoja djela da izađu iz anonimnosti i podijele s nama svoj specifičan pogled na svijet, dodao je.

Izloženi su radovi Adama Vidasa, Jasne Marcelić, Ive Markulina, Katarina Dorkina, Agneze Dorkin, Zdravka Blagdana, Dine Stanina, Boris Kačana, Čede Kaice, Silvija Panovića, Josipa Portade, Vadimira Šimunića, Borisa Tomana, Andrine Luić i drugih. Izložbu “Otočni fotografi” Ante Jaša pokrenuo je 2007. godine i dosad su se otočni autori predstavili na većini zadarskih otoka, u Zadru, Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj.

Foto-klub Kornat svake godine poziva na izlaganje goste izložbe – jednog autora s otoka drugih županija i jednog autora iz drugih otočnih država.

Retrospektivna izložba “Otočni fotografi” može se razgledati do 31. srpnja, svaki dan osim četvrtka od 20 do 22 sata.

​​

Reci što misliš!