Događaji

#obrazovanje

Objavljeni rezultati državne mature

Objavljeni rezultati državne mature
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Danas u podne objavljeni su prijevremeni rezultati državne mature. Istodobno je počeo teći rok za ulaganje prigovora na ocjene, a popodne će maturantima biti vidljive i prijevremene rang-liste za upise na fakultete.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je prijevremene rezultate državne mature u 2020./2021. Maturantima i drugim pristupnicima rezultati su vidljivi u sustavu Postani student.

Odmah po objavi rezultata počinje teći rok za slanje prigovora na rezultate mature, kojeg pristupnici mogu uložiti najviše 48 sati od objave prijevremenih rezultata. Konačni rezultati mature izaći će nakon rješavanja prigovora, 21. srpnja.

Objavljene su i privremene rang-liste za upise na fakultete. S privremenih rang-lista brišu se svi oni kandidati koji nisu zadovoljili uvjete za prijavljene studijske programe, a važno je naglasiti kako su one podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista, što će se dogoditi 21. srpnja iza 15 sati.

Liste se mogu mijenjati jer maturanti mogu prijavljivati studijske programe, odnosno mijenjati poredak studija i brisati studije s liste, sve do 21. srpnja u 13:59h.

​​​​​​​​​

Reci što misliš!