Događaji

#županija

Održana završna konferencija projekta Vukobal

Održana završna konferencija projekta Vukobal
Marko Ledenko - Mane

U sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti koji je dio Intervencijskog plana Grada Benkovca vrijednog 180 milijuna kuna u petak, 2 srpnja 2021. na malonogometnom igralištu u Vukšiću održana je završna konferencija projekta Vukobal. Nositelj projekta je Športsko društvo Vukšić, a udruga Mali Koraci bila je partner na projektu.

Cilj projekta bio je djeci i mladima obogatiti društveni život i ponudu sportskih, rekreativnih i edukativnih aktivnosti.  Prisutne su pozdravili Tomislav Klarica , zamjenik gradonačelnika grada Benkovca,  Zoran Ledenko predsjednik Športskog društva Vukšić.   Rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta Marina Pandžić.

- Ukupna vrijednost projekta je 973.904, 00 kuna, koji je 100 % sufinanciran iz europskog socijalnog fonda .  Projektom se je povećala ponuda aktivnosti za djecu i mlade organiziranjem male škole nogometa i male škole plesa, igara i učenja .  Novi besplatni sadržaji utjecali su smanjenje troškova života što će ovo područje učiniti privlačnijim za život.  Kroz projekt se nabavila potrebna oprema te će djeca i mladi moći nastaviti sa svojim aktivnostima i nakon završetka projekta.

Trideset i troje  djece i mladih u dobi od 7- 24 godine upisalo je i pohađalo Malu školu nogometa u Vukšiću.  Stvoreni su svi preduvjeti za nastavak aktivnosti  u vidu kupljene opreme( golovi, mreže, oprema i razni rekviziti koji su potrebni za provedbu kvalitetnog treninga, ).  Preko 120 djece i mladih sudjelovalo je na nogometnom turniru u Vukšiću koji se je održao u razdoblju od 26 – 29 lipnja 2021. Djeca nisu krila  oduševljenje cjelokupnim  izvedbom svog  plesa i igrokaza.  Malu školu igre i plesa upisalo je i pohađalo 30 djece čije su se radionice odvijale u Benkovcu.

Svoje umijeće i trud tijekom cijele godine polaznice su pokazale na završnoj konferenciji u izvedbi igrkaza “ Žega “ za koji je tekst napisala instrktorica male škole igre i plesa Anđela Mijić.  Preko 40 djece sudjelovalo je u školi učenja gdje su polaznici sudjelovali na besplatnim instrukcijama matematike i engleskog jezika, također kroz radionice Hranim se zdravo naučili su dosta o načinu pripreme i iskorištavanju zdrave hrane , te koliko je važna zdrava prehrana.

Kroz projekt htjeli smo privuci djecu i mlade da se bave športom, međusobno druže te na taj način djecu i mlade dodatno motivirati da pokušaju napraviti određene promjene u društvu kako bi se što više ljudi, bez razlike na spol i starosnu dob bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme a k tome svi sadržaji bili su u potpunosti besplatni.  Još jednom hvala svim sudionicima , svim roditeljima na podršciu, te suradnicima - kazala je Marina Pandžić voditeljica projekta Vukobal.

Unatoč pandemiji Covid 19 virusa , cijeli projekt i sve planirane aktivnosti zajedno su uspješno odrađene na ponos djece i voditeljice projekta Vukobal Marine Pandžić

​​​​​​​​​​​