Događaji

#puzadarska

Sigurnost Zadrana ovog ljeta će čuvati policajci iz Austrije, Mađarske i Poljske

Sigurnost Zadrana ovog ljeta će čuvati policajci iz Austrije, Mađarske i Poljske
Radio Zadar

73 policijska službenika iz 12 zemalja ove će sezone boraviti u hrvatskom priobalju u okviru međunarodne policijske suradnje , od toga osmero na području Policijske uprave zadarske. Predstavljeni su na konferenciji za novinare.

U komunikaciji i postupanjima prema turistima koji dolaze iz njihovih zemalja, zadarskim policajcima pomagat će 2-oje austrijskih i poljskih te  4-ero mađarskih kolega. Evo što je kazala Merima Keranović, policajka koja je u Zadar stigla iz Graza, a hrvatski je naučila od svoje bake: Radim u kriminalističkoj službi i vrlo mi je drago sudjelovati u ovom projektu i čast mi je surađivati s hrvatskim kolegama.

U Zadar su među ostalima u okviru ovoga projekta stigli i Norma Aletta Szilagy i Tomas Torok iz Republike Mađarske, te Malgorzata Wolinska i Piotr Fila iz Republike Poljske. 

Marijo Tokić, voditelj službe policije pri PU zadarskoj:

- MUP-ov projekt Sigurna turistička sezona provodi se od 2006.godine te je u  njemu sudjelovalo više od 20 zemalja, a PU zadarska je začetnik projekta. Kolege će od 1.7. do 1.9. raditi usvojim nacionalnim odorama te tako doprinjeti sigurnosti svojih sugrađana a i ostalih inozemnih gostiju – istaknuo je Tokić.

odaje kako će u zajedničkom radu pomagati u prevenciji kaznenih radnji, poboljšanju sigurnosti u cestovnom i pomorskom pormetu te pružanju servisnih informacija svojim sunarodnjacima.

​​​

Reci što misliš!