Događaji

''slučaj'' kolovare

Parkiranje na šetnici uz plažu je apsolutno neprihvatljivo

Parkiranje na šetnici uz plažu je apsolutno neprihvatljivo

Tuševi su postavljeni, plaža je popunjena... Ovih dana svjedočimo zanimljivim prizorima na novouređenoj plaži Kolovare. Neki ljudi najradije bi se direktno iz automobila bacili u more.

Kako bi čitateljima pružili relevantne i pouzdane podatke vezane za novouređeni dio plaže Kolovare, obratili smo se Odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra. 

Parkiranje (tik do plaže) oduvijek je na ovom dijelu plaže bilo problematično. I dok se neki parkiraju oko bazena, na Ravnicama, ili kod Opće bolnice, što je stvarno blizu plaže - neki se zaista usude doći preblizu samog kupališta.

Pročelnik Robertino Dujela kazao nam je kako je već jutros krenula akcija.

- Riječ je o uređenoj šetnici uz plažu i svako parkiranje na njoj, kao i na zelenoj površini nije prihvatljivo. Već jutros smo postavljanjem prometnih stupića, vjerujem, osigurali potreban mir svim posjetiteljima sunčališta, kupališta i novouređene šetnice. Besplatno parkiralište nalazi se na Ravnicama i  u neposrednoj je blizini plaže na Kolovarima, poručio je Dujela.

Kolovare su za Grad Zadar najveći i najzahtjevniji projekt i njihovo uređenje će se odvijati u nekoliko faza. Želimo Kolovare kao javnu plažu, dostupnu svim građanima bez naplate, i za to je u tijeku priprema projekata za naredne faze, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

Njeno uređenje vrijedno je 2.205.000 kn i zajednički se financira sredstvima Grada Zadra i Ministarstva turizma i sporta, kroz projekt Jačanja javne turističke infrastrukture i konkurentnosti Grada Zadra i Zadarske županije (ministarstvo sudjeluje sa 560.000 kn). 


Reci što misliš!