Događaji

gradske priče

Hoće li zadarske plaže biti dog friendly zone?

Hoće li zadarske plaže biti dog friendly zone?
shutterstock

Osobe koje žele provesti ugodne trenutke sa svojim četveronožnim ljubimcima dobrodošle su u Zadar - dog friendly zone su osigurane.

Zanimalo nas je ima li kakvih novosti o eventualnim propisima / planovima na novouređenim plažama grada Zadra koji će se odnositi na vlasnike kućnih ljubimaca. 

Plaža Sv. Klement u Arbanasima funkcionira za pse, no hoće li biti još dog friendly zona?

Svojedobno je bilo govora o plaži u Foši iza stare Ledane, ali je bilo negodovanja građana, čak je netko uklanjao koševe i znakove.

Odgovore nam je dao Robertino Dujela, gradski pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

- Nakon uređenja postojećeg i izgradnje novog parka za pse imali smo želju mikro lokacije uz obalu, na kojima uobičajeno provode vrijeme vlasnici sa svojim kućnim ljubimcima, osim redovnog održavanja čistoće i urednosti, i dodatno urediti novim primjerenim sadržajem. Nije nam bila namjera bez da mijenjamo navike ostalih naših sugrađana na istim plažama.

Dijelom smo uspjeli a dijelom baš i ne, no vjerujemo da je izgledno korištenje navedenih lokacija i bez dodatnih uputa, na zadovoljstvo svih, kazao nam je Dujela.

Također, ističe kako komunalnu opremu iz razloga održavanja urednosti i čistoće na lokacijama je nužno postaviti.

Stoga svima skupa poruka - ako već dolazite na plažu s kućnim ljubimcem, poštujte red i uvažavajte one koji će uvijek imati nekakav komentar.

Poznavanje psa, njegovog temperamenta, ponašanja u odnosu na ljude i druge pse su presudni u odluci da li da vodite psa na plažu ili ne. Ukoliko niste sigurni da li voli more i kupanje odvedite ga u ranim jutarnjim ili kasnijim večernjim satima i testirajte njegovo ponašanje. Izbjegnite gužvu i provjerite kakav je njegov odnos prema moru.


Reci što misliš!