Događaji

#preko

Općina Preko predstavila se na šestom Festivalu maslina u Zagrebu

Općina Preko predstavila se na šestom Festivalu maslina u Zagrebu
Naši školji

Petu godinu zaredom, Općina Preko predstavila se na Festivalu maslina u Zagrebu, koji se proteklog vikenda održao na glavnom zagrebačkom trgu.

Festival se ovoga puta zbog epidemiološke situacije održao u drukčijem izdanju nego inače – a analiza i ocjenjivanje maslinovih ulja obavljeni su ranije, a dodjela diploma prezentirana je u virtualnom obliku. Zlatnom medaljom nagrađen je maslinar Vojko Škopić iz Ugljana, koji je već godinama redoviti sudionik mnogih maslinarskih natjecanja i naš najnagrađivaniji maslinar.

Na sajamskom dijelu festivala na Trgu bana Jelačića predstavilo se 30-ak izlagača iz cijele Hrvatske, a na štandu Općine Preko – OPG Lončar iz Sutomišćice, Kamen dizajn Mario iz Preka, Kućna radinost Mate Rančić iz Preka, OPG Nikša Ivanac iz Ugljana, OPG Vojko Škopić iz Ugljana te Ribarski obrt Školjarev iz Kali.

-Prezentirali smo proizvođače maslinovih ulja, domaćih likera, ribljih specijaliteta te proizvoda od kamena i maslinova drva kao i turističku ponudu otoka s naglaskom na aktivni i ruralni turizam.  Događanja poput ovoga odlična su prilika za promociju svih naših potencijala, a s obzirom na održavanje na otvorenom u središtu Zagreba, ove godine smo se, osim ciljanoj publici usko vezanoj uz maslinarstvo, imali priliku predstaviti i širem spektru ljudi te brojnim turistima koji su u velikom broju posjetili naš štand. Ovo je odlična uvertira u nadolazeću turističku sezonu te se nadamo da će epidemiološka situacija dopustiti da sezona bude uspješnija od protekle, komentirao je općinski načelnik Jure Brižić.


Reci što misliš!